Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"

Julkaistu 27.03.2020 10:12

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaalilaatikko on kotimaista kotiruokaa parhaimmilaan. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.

Ainekset

  • 1/2 kaali
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl ohrasuurimoita
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • Curryjauhetta
  • 3 rkl siirappia
  • tuoretta Meiramia, oreganoa ja lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Revi kaali palasiksi, ja kuori ja silppua sipulit. Keitä ohrasuurimot reilusti suolatussa vedessä lähes kypsäksi, noin 12 minuuttia. Kun ohra on kypsää, valuta pois ylimääräiset vedet. Paista jauheliha kypsäksi todella kuumalla pannulla.
  2. Ruskista kaalit, sipuli ja porkkana pannulla, mutta varo etteivät ne pala. Mausta vihannekset currylla. Sekoita joukkoon jauheliha ja lisää hieman suolaa ja siirappia.
  3. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle ensin ohraa. Lisää päälle kaali-jauhelihaseosta ja tuoreita yrttejä. Toista kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa. Lorauta päälle vielä hieman siirappia.
  4. Nosta kaalilaatikko uuniin 200 asteeseen ja kun se saa väriä pintaan, laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsytä uunissa vielä noin 45 minuuttia ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekinMaailman parhaat kermaperunat – helppo ohjeHellapoliisin värikäs lihapataSheperd´s pie jauhelihastaKaalikääryleet tomaattikastikkeessaSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessa
KaalilaatikkoKaappaus keittiössä -reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalilaatikko
  • 27.03.202010:12
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"

  • 03.09.201909:39
    Pääruoat

    Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustogratinoitu kurttukaali

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Maissi-parsakaalilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Juustogratinoitu kukkakaali