Mainos

Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"

Kaalilaatikko on kotimaista kotiruokaa parhaimmilaan. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.

Ainekset

  • 1/2 kaali
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl ohrasuurimoita
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • Curryjauhetta
  • 3 rkl siirappia
  • tuoretta Meiramia, oreganoa ja lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Revi kaali palasiksi, ja kuori ja silppua sipulit. Keitä ohrasuurimot reilusti suolatussa vedessä lähes kypsäksi, noin 12 minuuttia. Kun ohra on kypsää, valuta pois ylimääräiset vedet. Paista jauheliha kypsäksi todella kuumalla pannulla.
  2. Ruskista kaalit, sipuli ja porkkana pannulla, mutta varo etteivät ne pala. Mausta vihannekset currylla. Sekoita joukkoon jauheliha ja lisää hieman suolaa ja siirappia.
  3. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle ensin ohraa. Lisää päälle kaali-jauhelihaseosta ja tuoreita yrttejä. Toista kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa. Lorauta päälle vielä hieman siirappia.
  4. Nosta kaalilaatikko uuniin 200 asteeseen ja kun se saa väriä pintaan, laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsytä uunissa vielä noin 45 minuuttia ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja