Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera

MTV
Julkaistu 23.03.2016 06:00

MTV LIFESTYLE

Teresa Välimäki loihti Huomenta Suomen aamussa herkullisen karitsaruoan, joka sopii täydellisesti pääsiäispöytään.

Ainekset (4 annosta)

  • 600-700 g karitsan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta salviaa

kasvikset

  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g esikeitettyjä härkäpapuja n. 5 cm paloina
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 3 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 150 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön n. 2 h ennen paistamista.
2. Kuivaa fileet talouspaperilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja paista fileitä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Mausta ne kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Ripottele isolle foliopalalle salviaa ja nosta fileet sen päälle. Ripottele salviaa myös fileiden pinnoille ja kääri ne tiiviiseen foliopakettiin tekeytymään. 3. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsa. Suikaloi punasipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää paprikat, kesäkurpitsat ja sipuli. Paista niitä niin, että ne saavat hieman väriä. Laske hieman lämpöä ja jatka paistamista.4. Kun vihannekset ovat hieman pehmenneet lisää pavut ja mausteet. Sekoittele ja paista vielä hetki. Paloittele lopuksi joukkoon vuohenjuusto. Leikkaa karitsanfileet viipaleiksi. Lusikoi kasvikset vadille ja asettele päälle lihaviipaleet. Tarjoile heti.



5:32Pääsiäismenu a la Teresa Välimäki

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiKaritsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi Paras perunasalaatti vapuksiTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosTonnikalaa paahdetun paprikan ja perunakakun keraOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien kera
PääsiäinenTeresa VälimäkiKaritsaaLammastaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 16.4.07:48
    Nopeat ja helpot

    Olutjuustokeitto

  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 4.4.14:11
    Suklaakakku

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmikääretorttu

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmipehmis