Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa

MTV
Julkaistu 23.03.2016 08:01

MTV LIFESTYLE

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kg lampaan lapaa (tai etuselkää) paloina
  • 1 porkkana
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 l lihalientä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • mustapippuria rouhittuna ja kokonaisena
  • suolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattila, lorauta hiukan öljyä ja/tai voita pohjalle ja ruskista lihat. Pilko kasvikset isoiksi paloiksi ja laita pataan. Lisää mukaan pari oksaa timjamia ja rosmariinia. Kaada mukaan lihaliemi. Lisää muutama kokonainen pippuri pataan. Laita kansi päälle ja pata uuniin ja anna hautua viitisen tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Nosta lihat padasta, maista ja mausta suolalla tarvittaessa. Keitä lientä hiukan kasaan. Siivilöi liemi. Tarjoa liha haluamasi lisukkeen kera ja lorauta päälle lihalientä kastikkeeksi.

Lisää aiheesta:

Hans Välimäen savustettua lohta ja sienikastiketta Peuranpaisti calvadoskastikkeessaSitruunahaudutettua porsastaKermainen riistapannuRiistapata kantarellien keraOluenpanijan villi pata
PääsiäinenSivumakuLammastaKaritsaaPääruoatLiharuoka

Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainosti vaikka pääsiäispöytään. Reseptiä kokeili Sivumaku-blogin Jani Kinnunen. Melasniemi käytti reseptissä lampaan etuselkää, Kinnunen heitti pataan karitsan lapaa. Kinnusen mukaan ruoan laittaa tulille vartissa ja tuntien kypsytys hoituu kuin itsestään uunissa. Resepti: Christer Lindgren: Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö (Otava 2010)

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 16.4.07:48
    Nopeat ja helpot

    Olutjuustokeitto

  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 4.4.14:11
    Suklaakakku

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmikääretorttu

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmipehmis