Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa
![Copyright: MTV. Photographer: Sivumaku/Jani Kinnunen. Haudutettua lampaanlapaa](https://im.mtvuutiset.fi/image/5804490/landscape16_9/1600/900/7be4fabcb3c5bdcb9c33557067b99bc6/sp/haudutettua-lampaanlapaa.jpg)
Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainosti vaikka pääsiäispöytään. Reseptiä kokeili Sivumaku-blogin Jani Kinnunen. Melasniemi käytti reseptissä lampaan etuselkää, Kinnunen heitti pataan karitsan lapaa. Kinnusen mukaan ruoan laittaa tulille vartissa ja tuntien kypsytys hoituu kuin itsestään uunissa. Resepti: Christer Lindgren: Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö (Otava 2010)
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg lampaan lapaa (tai etuselkää) paloina
- 1 porkkana
- 100 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 l lihalientä
- timjamia
- rosmariinia
- mustapippuria rouhittuna ja kokonaisena
- suolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattila, lorauta hiukan öljyä ja/tai voita pohjalle ja ruskista lihat. Pilko kasvikset isoiksi paloiksi ja laita pataan. Lisää mukaan pari oksaa timjamia ja rosmariinia. Kaada mukaan lihaliemi. Lisää muutama kokonainen pippuri pataan. Laita kansi päälle ja pata uuniin ja anna hautua viitisen tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Nosta lihat padasta, maista ja mausta suolalla tarvittaessa. Keitä lientä hiukan kasaan. Siivilöi liemi. Tarjoa liha haluamasi lisukkeen kera ja lorauta päälle lihalientä kastikkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka