Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

Hellapoliisi karitsanfilee ÄLÄ KÄYTÄ
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa.

4 annosta

  • 600 g karitsan fileetä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • muutama varsi timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 2 isoa keltaista porkkanaa
  • 2 isoa oranssia porkkanaa
  • 2 isoa violettia porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia, vettä + ripaus suolaa
  • 400 g sinisiä perunoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita tai rypsiöljyä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Poista mahdolliset kalvot.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne rypsiöljyn joukkoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kääntele karitsanfilee seoksessa ja anna maustua hetki.

Käsittele kasvikset. Kuori porkkanat ja viipaloi vinoviipaleiksi. Kiehauta ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä pikaisesti ja valuta. Poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pala kannasta pois. Huuhtele siniset perunat ja leikkaa lohkoiksi.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista hetki kovalla lämmöllä, mausta suolalla ja laita reunalliseen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 175–200 asteessa kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Kypsennyksen loppuvaiheessa käsittele karitsan filee. Paista nopeasti kuumassa pannussa kauttaaltaan käännellen. Laita filee tiiviisti folion sisään ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.

Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat