Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi
![Copyright: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. Hellapoliisi karitsanfilee ÄLÄ KÄYTÄ](https://im.mtvuutiset.fi/image/7366592/landscape16_9/1600/900/362e32962c93bbf9c97b47643719af0/FR/hellapoliisi-karitsanfilee-ala-kayta.jpg)
Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa.
4 annosta
- 600 g karitsan fileetä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- muutama varsi timjamia
- mustapippuria myllystä
- 2 isoa keltaista porkkanaa
- 2 isoa oranssia porkkanaa
- 2 isoa violettia porkkanaa
- 200 g ruusukaalia, vettä + ripaus suolaa
- 400 g sinisiä perunoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita tai rypsiöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Poista mahdolliset kalvot.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne rypsiöljyn joukkoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kääntele karitsanfilee seoksessa ja anna maustua hetki.
Käsittele kasvikset. Kuori porkkanat ja viipaloi vinoviipaleiksi. Kiehauta ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä pikaisesti ja valuta. Poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pala kannasta pois. Huuhtele siniset perunat ja leikkaa lohkoiksi.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista hetki kovalla lämmöllä, mausta suolalla ja laita reunalliseen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 175–200 asteessa kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Kypsennyksen loppuvaiheessa käsittele karitsan filee. Paista nopeasti kuumassa pannussa kauttaaltaan käännellen. Laita filee tiiviisti folion sisään ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka