Maritan nerokas idea: Helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen muutu – "voi pelastaa viikonlopun juhlanjärjestäjiä vielä paniikilta"

Voileipäkakku lasissa Marita Joutjärvi
Marita Joutjärvi

Voileipäkakun voi kasata helposti myös lasiin! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven helppo voileipäkakku juhlapöytään pelastaa viimehetken tarjoilupaniikilta.

Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän klassikko, joka on noussut uuteen kukoistukseen ja jälleen trendikkääksi tarjoiltavaksi.

Katso resepti: Voileipäkakku lasissa

Kevään kiireisempänä juhlaviikonloppuna monissa perheissä haaveillaan mehevästä voileipäkakusta, mutta aika ei välttämättä riitä kakun kasaamiseen. Onneksi ruokatoimittaja Marita Joutjärvellä on ratkaisu nopean, mutta yhtä herkullisen klassikon toteuttamiseen: voileipäkakun voi koota myös lasiin! Marita julkaisi lasiin koottavan voileipäkakun reseptin Apu-lehden Naiselo-blogissaan

– Keksin lasiversion 1990-luvun lopussa ollessani töissä Kodin Kuvalehdessä. Piti keksiä lakkiaiskuvauksiin jotain ihan uutta suolapalaa, ja tein hieman erilaiset versiot siiasta ja porosta silloin. Nyt päätin herättää välähdykseni uudelleen, Marita kertoo MTV:lle.  

Maljakakku on Maritan mukaan helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä sekä herkullinen. Annoslaseja voi nostaa juhlissa pöytään menekin mukaan suoraan jääkaapista. 

– Yksi hyvä puoli on myös, että pöytä pysyy siistinä, kun vertaa lohkottavaan kakkuun, Marita sanoo. 

Maritan blogista löydät myös reseptin lasivoileipäkakun salamiversioon. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja