Mainos

Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

Huippukokki Pekka Terävän parsa-varhaisperunavoileipäkakku valmistui MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ainekset

  • Leipää (esim. vaaleaa paahtoleipää n. 9 viipaletta)

Pikkelöidyt kurkut

  • ½ kurkku
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Täyte

  • 200 g varhaisperunaa
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • 3 kpl tomaattia
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 3 dl smetanaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • 3 dl smetanaa
  • 1 kpl hunajanauris
  • 1 puntti Salanova-salaattia
  • 1 puntti sitruunatimjami

Valmistusohje

Parsa-varhaisperunavoileipäkakku valmistuu näin:

  1. Leikkaa kuorittu kurkku siivuiksi ja laita maustumaan 1-2-3-liemeen (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä) muutamaksi tunniksi.
  2. Keitä perunat kypsiksi. Lisää perunoiden joukkoon kasvisliemi, suolaa ja mustapippuria. Rouhi perunat haarukalla rikki.
  3. Leikkaa parsan varret hienoksi ja keitä suolavedessä noin minuutin. Laita jääkylmään veteen, jotta keittyminen pysähtyy. Säästä parsan keitinlientä leipien kostutukseen.
  4. Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista kuori, sekä keskusta. Kuutioi tomaatti pieniksi.
  5. Hienonna kevätsipuli hienoksi.
  6. Sekoita majoneesin joukkoon, peruna, parsat, kevätsipuli, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Tarkista maku.
  7. Laita noin 1 cm paksuiset leivän viipaleet pellille ja kostuta parsaliemellä.
  8. Laita parsa-perunamassa leipien väliin ja kokoa kerroksittain esimerkiksi tuorekelmutettuun lepävuokaan. 
  9. Laita leivät tuorekelmuun ja anna tekeytyä pienen painon alla jääkaapissa noin 6-12 tuntia.
  10. Nosta kakku pois vuoasta kelmun avulla. Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele voileipäkakku hunajanauriilla, parsalla ja miniretiisillä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja