Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

Julkaistu 31.05.2021 13:13

MTV LIFESTYLE

Huippukokki Pekka Terävän parsa-varhaisperunavoileipäkakku valmistui MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ainekset

  • Leipää (esim. vaaleaa paahtoleipää n. 9 viipaletta)

Pikkelöidyt kurkut

  • ½ kurkku
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Täyte

  • 200 g varhaisperunaa
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • 3 kpl tomaattia
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 3 dl smetanaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • 3 dl smetanaa
  • 1 kpl hunajanauris
  • 1 puntti Salanova-salaattia
  • 1 puntti sitruunatimjami

Valmistusohje

Parsa-varhaisperunavoileipäkakku valmistuu näin:

  1. Leikkaa kuorittu kurkku siivuiksi ja laita maustumaan 1-2-3-liemeen (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä) muutamaksi tunniksi.
  2. Keitä perunat kypsiksi. Lisää perunoiden joukkoon kasvisliemi, suolaa ja mustapippuria. Rouhi perunat haarukalla rikki.
  3. Leikkaa parsan varret hienoksi ja keitä suolavedessä noin minuutin. Laita jääkylmään veteen, jotta keittyminen pysähtyy. Säästä parsan keitinlientä leipien kostutukseen.
  • Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista kuori, sekä keskusta. Kuutioi tomaatti pieniksi.
  • Hienonna kevätsipuli hienoksi.
  • Sekoita majoneesin joukkoon, peruna, parsat, kevätsipuli, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Tarkista maku.
  • Laita noin 1 cm paksuiset leivän viipaleet pellille ja kostuta parsaliemellä.
  • Laita parsa-perunamassa leipien väliin ja kokoa kerroksittain esimerkiksi tuorekelmutettuun lepävuokaan. 
  • Laita leivät tuorekelmuun ja anna tekeytyä pienen painon alla jääkaapissa noin 6-12 tuntia.
  • Nosta kakku pois vuoasta kelmun avulla. Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele voileipäkakku hunajanauriilla, parsalla ja miniretiisillä.
  • Lisää aiheesta:

    MasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan reseptiPorkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastikettaLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Erikoisesta sillireseptistä kesän hitti – näyttävä tarjottava vieraille!Pasta-parsakaalisalaatti Parsa-vuohenjuustopiiras
    VoileipäkakkuKevään juhlatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Voileipäkakku
    • 24.05.202412:39
      Kevään juhlat

      Voileipäkakkusushit

    • 17.05.202314:58
      Kevään juhlat

      Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

    • 31.05.202113:13
      Kevään juhlat

      Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

    • 28.05.202113:31
      Kevään juhlat

      Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

    • 22.05.202012:42
      Hellapoliisi

      Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle