- Kauli paahtoleipiä litteämmiksi. Asettele kaksi paahtoleipäviipaletta hieman limittäin niin, että niistä saa käärittyä yhden rullan. Painele saumakohtaa hieman sormilla yhteen. 12 paahtoleivästä tulee siis 6 rullaa.
- Valmista täyte: sekoita ruohosipulituorejuusto, creme fraiche, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Levitä seos paahtoleipien päälle.
- Asettele päälle lohiviipaleet. Rullaa varovasti pötköksi.
- Kääri kaikki pötköt tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi tai yön yli. Rullat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja koristelun tehdä juuri ennen tarjoilua.
- Sivele maustamatonta tuorejuustoa pötköjen päälle ja sivuille. Dippaa tuorejuusto-osat hienonnettuun ruohosipuliin niin, että ne tarttuvat pötkön pintaan.
- Leikkaa sushipaloiksi!