Julkaistu
Kuin sushia, mutta voileipäkakkua! Voileipäkakkusushit ovat hauskaa tarjottavaa juhlapöytään. Katso videolta ohjeet voileipäkakkusushin tekemiseen.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Annosmäärä: 36 sushipalaa
Ainekset
- 12 palaa isoa vaaleaa paahtoleipää
Täyte
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- ½ pkt (75 g) creme fraichea
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ rku tilliä
- 300 g kylmäsavulohi- tai graavilohiviipaleita
Päälle
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- Ruohosipulia
Valmistusohje
- Kauli paahtoleipiä litteämmiksi. Asettele kaksi paahtoleipäviipaletta hieman limittäin niin, että niistä saa käärittyä yhden rullan. Painele saumakohtaa hieman sormilla yhteen. 12 paahtoleivästä tulee siis 6 rullaa.
- Valmista täyte: sekoita ruohosipulituorejuusto, creme fraiche, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Levitä seos paahtoleipien päälle.
- Asettele päälle lohiviipaleet. Rullaa varovasti pötköksi.
- Kääri kaikki pötköt tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi tai yön yli. Rullat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja koristelun tehdä juuri ennen tarjoilua.
- Sivele maustamatonta tuorejuustoa pötköjen päälle ja sivuille. Dippaa tuorejuusto-osat hienonnettuun ruohosipuliin niin, että ne tarttuvat pötkön pintaan.
- Leikkaa sushipaloiksi!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin raparperipaistos
-
Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Sitruunainen mansikka-kookosbrita
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku
-
Antti Vahteran mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa