Herkulliset voileipäkakkusushit ovat loistava tarjoiltava kesän julhiin 0:52

Voileipäkakkusushit

KATSO VIDEO: Näin teet helposti voileipäkakkusushia!

Kuin sushia, mutta voileipäkakkua! Voileipäkakkusushit ovat hauskaa tarjottavaa juhlapöytään. Katso videolta ohjeet voileipäkakkusushin tekemiseen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
  • Annosmäärä: 36 sushipalaa

Ainekset

  • 12 palaa isoa vaaleaa paahtoleipää

Täyte

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • ½ pkt (75 g) creme fraichea
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rku tilliä
  • 300 g kylmäsavulohi- tai graavilohiviipaleita

Päälle

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Kauli paahtoleipiä litteämmiksi. Asettele kaksi paahtoleipäviipaletta hieman limittäin niin, että niistä saa käärittyä yhden rullan. Painele saumakohtaa hieman sormilla yhteen. 12 paahtoleivästä tulee siis 6 rullaa.
  2. Valmista täyte: sekoita ruohosipulituorejuusto, creme fraiche, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Levitä seos paahtoleipien päälle.
  3. Asettele päälle lohiviipaleet. Rullaa varovasti pötköksi.
  4. Kääri kaikki pötköt tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi tai yön yli. Rullat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja koristelun tehdä juuri ennen tarjoilua. 
  5. Sivele maustamatonta tuorejuustoa pötköjen päälle ja sivuille. Dippaa tuorejuusto-osat hienonnettuun ruohosipuliin niin, että ne tarttuvat pötkön pintaan.
  6. Leikkaa sushipaloiksi!

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!