Pekka Terävä teki voileipäkakun viimeksi lähes 40 vuotta sitten – ja nyt heti perään: Kokin ohje lohi- ja kasvisvoileipäkakkuun

Lohi- ja kasvisvoileipäkakku: Keittiömestari Pekka Terävän vinkit 6:07 Lohi- ja kasvisvoileipäkakku: Keittiömestari Pekka Terävän vinkit

Keittiömestari Pekka Terävä opasti Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään maistuvat voileipäkakut juhlapöytään.

Ovatko voileipäkakut sinun makuusi? Siinä tapauksessa kannattaa ottaa testiin nämä huippukokin käsissä syntyneet herkut.

Muun muassa helsinkiläisen Michelin-ravintola Olon ravintoloitsijana tunnettu keittiömestari Pekka Terävä opasti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään maukasta lohi- tai kasvisvoileipäkakkua. Lohikakun täytteeseen käytettiin muun muassa lämminsavulohta ja kananmunaa, kasvisversio rakentui sen sijaan parsan ja varhaisperunan pohjalta.

Pekka itse on tehnyt viimeksi voileipäkakkua opiskeluaikoinaan lähes 40 vuotta sitten.

– Ja nyt heti perään. Ei ole kukaan tässä välissä kysynyt. Nyt kun kysyitte, niin tämä oli hieno haaste. Innoistun ja oli vähän jännitys, että muistaakohan sitä vielä kaikki, mitä siinä (kakun teossa) pitää huomioida, Pekka Terävä kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Pekka demonstroi, miten voileipäkakun voi tehdä joko pienenä pyöreänä kakkuna tai perinteisenä suorakaiteen muotoisena versiona. Kakkujen koristeluun kokki valitsi samoja raaka-aineita kuin niiden täytteisiinkin käytettiin.

Katso videolta Pekka Terävän tärpit voileipäkakkujen tekoon ja nappaa ohjeet:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat