Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

MTV
Julkaistu 28.05.2021 13:31

MTV LIFESTYLE

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko! Huippukokki Pekka Terävän ohjeessa voileipäkakku tehdään lämminsavulohesta saaristolaisleipään.

Ainekset

  • 1 kokonainen saaristolaisleipä/vaalea vuokaleipä/paahtoleipää

Täyte

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • tilliä
  • kevätsipulia
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 suolakurkku
  • Suolaa ja mustapippuria

Voiteluun

  • 1 dl sitruunalla maustettua kalalientä

Koristeluun

  • 3 dl Smetanaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 nippu retiisiä
  • tilliä

Valmistusohje

Lämminsavulohivoileipäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunan mehu, lohi, suola, kevätsipuli ja mustapippuri keskenään ja tarkista maku. Lisää hakattu tilli ja kuutioitu suolakurkku sekä paloitellut kananmunat.
  2. Leikkaa saaristolaisleipä noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita leivät pellille, kostuta leivät sitruunalla maustetulla kalaliemellä, levitä kalamassa leipien väliin ja yhdistä leivät kerroksiin esimerkiksi kelmutettuun leipävuokaan.
  3. Anna seistä jääkaapissa noin 6-12 h kevyen painon alla.
  4. Poista kelmu. Vatkaa smetana vaahdoksi sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele retiisillä, tillillä, punasipulilla ja kapriksilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Keittiöntervehdys miniskagen, Iinan reseptiParsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohjeLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiinBlini-bostonLohi-katkarapukakku
VoileipäkakkuKevään juhlatViiden jälkeenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku
  • 24.05.202412:39
    Kevään juhlat

    Voileipäkakkusushit

  • 17.05.202314:58
    Kevään juhlat

    Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

  • 31.05.202113:13
    Kevään juhlat

    Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

  • 28.05.202113:31
    Kevään juhlat

    Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

  • 22.05.202012:42
    Hellapoliisi

    Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle