Mainos

Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko! Huippukokki Pekka Terävän ohjeessa voileipäkakku tehdään lämminsavulohesta saaristolaisleipään.

Ainekset

  • 1 kokonainen saaristolaisleipä/vaalea vuokaleipä/paahtoleipää

Täyte

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • tilliä
  • kevätsipulia
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 suolakurkku
  • Suolaa ja mustapippuria

Voiteluun

  • 1 dl sitruunalla maustettua kalalientä

Koristeluun

  • 3 dl Smetanaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 nippu retiisiä
  • tilliä

Valmistusohje

Lämminsavulohivoileipäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunan mehu, lohi, suola, kevätsipuli ja mustapippuri keskenään ja tarkista maku. Lisää hakattu tilli ja kuutioitu suolakurkku sekä paloitellut kananmunat.
  2. Leikkaa saaristolaisleipä noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita leivät pellille, kostuta leivät sitruunalla maustetulla kalaliemellä, levitä kalamassa leipien väliin ja yhdistä leivät kerroksiin esimerkiksi kelmutettuun leipävuokaan.
  3. Anna seistä jääkaapissa noin 6-12 h kevyen painon alla.
  4. Poista kelmu. Vatkaa smetana vaahdoksi sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele retiisillä, tillillä, punasipulilla ja kapriksilla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja