Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta
![Copyright: MTV. lohivoileipäkakku](https://im.mtvuutiset.fi/image/8157250/landscape16_9/848/477/8cc749607d191fce5e5c1e26cf42fbc3/hJ/lohivoileipakakku.png)
MTV
Julkaistu
Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko! Huippukokki Pekka Terävän ohjeessa voileipäkakku tehdään lämminsavulohesta saaristolaisleipään.
Ainekset
- 1 kokonainen saaristolaisleipä/vaalea vuokaleipä/paahtoleipää
Täyte
- 1 dl majoneesia
- 1 dl smetanaa
- 200 g lämminsavulohta
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl Dijon-sinappia
- tilliä
- kevätsipulia
- 2 keitettyä munaa
- 1 suolakurkku
- Suolaa ja mustapippuria
Voiteluun
- 1 dl sitruunalla maustettua kalalientä
Koristeluun
- 3 dl Smetanaa
- 1 rkl kapriksia
- 1 nippu retiisiä
- tilliä
Valmistusohje
Lämminsavulohivoileipäkakku valmistuu näin:
- Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunan mehu, lohi, suola, kevätsipuli ja mustapippuri keskenään ja tarkista maku. Lisää hakattu tilli ja kuutioitu suolakurkku sekä paloitellut kananmunat.
- Leikkaa saaristolaisleipä noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita leivät pellille, kostuta leivät sitruunalla maustetulla kalaliemellä, levitä kalamassa leipien väliin ja yhdistä leivät kerroksiin esimerkiksi kelmutettuun leipävuokaan.
- Anna seistä jääkaapissa noin 6-12 h kevyen painon alla.
- Poista kelmu. Vatkaa smetana vaahdoksi sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele retiisillä, tillillä, punasipulilla ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka