Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

lohivoileipäkakku
MTV

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko! Huippukokki Pekka Terävän ohjeessa voileipäkakku tehdään lämminsavulohesta saaristolaisleipään.

Ainekset

  • 1 kokonainen saaristolaisleipä/vaalea vuokaleipä/paahtoleipää

Täyte

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • tilliä
  • kevätsipulia
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 suolakurkku
  • Suolaa ja mustapippuria

Voiteluun

  • 1 dl sitruunalla maustettua kalalientä

Koristeluun

  • 3 dl Smetanaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 nippu retiisiä
  • tilliä

Valmistusohje

Lämminsavulohivoileipäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunan mehu, lohi, suola, kevätsipuli ja mustapippuri keskenään ja tarkista maku. Lisää hakattu tilli ja kuutioitu suolakurkku sekä paloitellut kananmunat.
  2. Leikkaa saaristolaisleipä noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita leivät pellille, kostuta leivät sitruunalla maustetulla kalaliemellä, levitä kalamassa leipien väliin ja yhdistä leivät kerroksiin esimerkiksi kelmutettuun leipävuokaan.
  3. Anna seistä jääkaapissa noin 6-12 h kevyen painon alla.
  4. Poista kelmu. Vatkaa smetana vaahdoksi sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele retiisillä, tillillä, punasipulilla ja kapriksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja