Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

lohivoileipäkakku
MTV

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko! Huippukokki Pekka Terävän ohjeessa voileipäkakku tehdään lämminsavulohesta saaristolaisleipään.

Ainekset

  • 1 kokonainen saaristolaisleipä/vaalea vuokaleipä/paahtoleipää

Täyte

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • tilliä
  • kevätsipulia
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 suolakurkku
  • Suolaa ja mustapippuria

Voiteluun

  • 1 dl sitruunalla maustettua kalalientä

Koristeluun

  • 3 dl Smetanaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 nippu retiisiä
  • tilliä

Valmistusohje

Lämminsavulohivoileipäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunan mehu, lohi, suola, kevätsipuli ja mustapippuri keskenään ja tarkista maku. Lisää hakattu tilli ja kuutioitu suolakurkku sekä paloitellut kananmunat.
  2. Leikkaa saaristolaisleipä noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita leivät pellille, kostuta leivät sitruunalla maustetulla kalaliemellä, levitä kalamassa leipien väliin ja yhdistä leivät kerroksiin esimerkiksi kelmutettuun leipävuokaan.
  3. Anna seistä jääkaapissa noin 6-12 h kevyen painon alla.
  4. Poista kelmu. Vatkaa smetana vaahdoksi sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele retiisillä, tillillä, punasipulilla ja kapriksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!