Nämä viraalihiteiksi ampaisseet reseptit TikTok tarjoili meille vuonna 2021 – joko olet testannut kaikkia?

Tiktokhitit 2021
Muun muassa nämä ruoat trendasivat tänä vuonna TikTokissa. Shutterstock

Nämä reseptit ja ruoanlaittoniksit levisivät somessa vuonna 2021.

Sosiaalisen median palvelu TikTokista löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta erityisen paljon erilaisia reseptikokeiluja sekä uusia tapoja laittaa ruokaa.

Kaikki niksit eivät tietenkään ota tuulta alleen, mutta osa vinkeistä leviää nerokkuutensa ansiosta suorastaan viraalihiteiksi.

Muun muassa nämä niksit ja reseptit levisivät TikTokissa tänä vuonna.

Tortillaniksi ja lettutasku

Alkuvuodesta sosiaalisessa mediassa villitsi tortillan taittelutekniikka, joka varmistaa, että täytteet pysyvät tortillan sisässä ja yhdistyvät jokaisella puraisulla.

Helpon niksin on kehuttu olevan suorastaan "mullistava" tortilloiden syömisessä.

Taittelutekniikkaa on sovellettu myös makeisiin herkkuihin. Tortillakikan avulla voi nimittäin tehdä myös "lettutaskun", joka sisältää esimerkiksi banaania, mansikkaa, nutellaa ja kermavaahtoa.

Vodkapasta

1980-luvun pastahitti, vodkapasta, on noussut viime vuosina jälleen suosituksi.

Vodkapasta eli penne alla vodka on alun perin 1980-luvulla ilmiöksi noussut, italialaiseen sekä amerikanitalialaiseen keittiöön nojaava ruokalaji. Penne al vodka oli 1980-luvulla suosittua ruokaa yökerhoissa ja diskoissa.

TikTokissa tämä hittipasta on valmistettu monella tapaa, esimerkiksi yhden vuoan taktiikalla uunissa.

Pestomunat

Ruokalajin idea on simppeli: kananmunia yhdistellään kaikissa muodoissa peston kanssa. TikTokissa on jaettu pestomunareseptejä, joissa kananmunat on keitetty, paistettu ja tehty kokkeliksi, omeletiksi tai uppomunaksi.

Ehkä suosituin kaikista vinkeistä on tapa paistaa kananmunat suoraan pestossa.

Pestomunat ovat ehdottomasti olleet kaiken hypetyksen arvoisia. 

Nerokkaat tavat hyödyntää ylijäänyt riisi

Riisin keittäminen ei itsessään ole hankalaa, mutta jotenkin sitä kuitenkin valmistuu aina yli tarpeiden. Onneksi TikTok on tarjoillut monta näppärää reseptiä jämäriisien hyödyntämiseen.

MTV Uutiset esimerkiksi testasi crispy rice sushi -ohjetta, joka on sangen helppo, mutta vaatii hieman kärsivällisyyttä ja aikaa.

Lisäksi suosioon nousi erään tiktokkaajan vinkki, jossa täydellisen riisi-lohikulhon salaisuus piilee jääpalassa.

Pikkelöidyt valkosipulit

Kevään aikana TikTokissa villitsivät pikkelöidyt valkosipulit ja sosiaalisen median perusteella trendi rantautui myös Suomeen. 

Neljän raaka-aineen tulinen valkosipuliherkku sisältää muun muassa korealaista chilijauhetta. Reseptin laatija totesi TikTokissa syövän pikkelöityjä valkosipuleja jopa purkillisen päivässä.

Erikoinen tapa valmistaa munakokkelia

Suoraviivaisten reseptien lisäksi TikTokissa leviää usein mitä erikoisempia ruoanvalmistustapoja. MTV Uutiset testasi esimerkiksi tämän niksin, jossa ei tarvita paistinpannua, mutta puhtaalle sukalle on tarvetta.

Voit katsoa videon niksin testaamisesta alta:

3:02

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja