Tuliset, pikkelöidyt valkosipulit ovat kevään aikana villinneet TikTokissa ja sosiaalisen median perusteella trendi on nyt rantautunut Suomeenkin.
Valkosipulivillitys lähti leviämään, kun TikTok-käyttäjä Lala jakoi videon aiheesta palveluun huhtikuussa. Videolla nähdään, miten Lala valmistaa pikkelöidyistä valkosipuleista tulisen herkun.
Jos video ei näy, katso se täältä.
– Rakastan syödä säilöttyjä valkosipuleita sellaisenaan, mutta nyt päätin hieman maustaa niitä ja lopputuloksesta tuli täydellinen, Lala kirjoitti videonsa ohjeen.
Vain neljä ainesosaa
Lala kertoo, että valkosipuliherkku on saanut inspiraationsa korealaisesta kimchistä. Aiemmin Lala sai kimchiä korealaiselta naapuriltaan, mutta hyvä ruokaetu loppui Lalan muuttaessa poikaystävänsä kanssa.
– Minun piti keksiä jotain, joten päätin kokeilla srirachan lisäämistä pikkelöityihin valkosipuleihin. Se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tulista, joten lisäsin chilihiutaleita ja kokeilin erilaisia ainesosia. Ja niin keksin sen. Nyt rakastan tätä. Ei se ole kimchiä, mutta se on parasta, mihin pystyn.
Lalan resepti vaatii siis vain neljä ainesosaa. Lala suosittelee valitsemaan kaupasta neutraalia säilykevalkosipulia öljyisten tai mausteisten versioiden sijaan. Valkosipulisäilykkeestä kaadetaan ensin viinietikka pois ja sitten joukkoon lisätään srirachaa, teelusikallinen korealaista Gochugaru-chilijauhetta ja lopuksi vielä hieman kuivattua timjamia. Purkki suljetaan ja sitä ravistetaan.
