Emilyn nerokas jämäruoka villitsee: "Lohta, riisiä... ja jääpala"
Emily Marikon kehittelemä ruoka lohen ja riisin jämistä on noussut valtaisaan suosioon videopalvelu TikTokissa, kertoo muun muassa Insider.
Videolla toinen TikTok-hitti, jonka juuri testasimme!
TikTok-käyttäjä Emily Marikon suosio on viimeisen muutaman viikon aikana suorastaan räjähtänyt. Uutissivusto Insiderin mukaan alun perin tubettajana aloittaneen Emilyn videot nousivat suuren yleisön tietoisuuteen syyskuussa, kun videopalvelu alkoi yhtäkkiä suositella naisen videoita käyttäjille ympäri maailman.
Emilyn suosio pomppasi, kun hän jakoi TikTokissa viraalihitiksi nousseen videon, jossa valmistaa ruokaa jääkaapin jämistä. Emily tekee videolla kulhoruoan, johon käyttää edellispäivän lohta ja riisiä. Annos viimeistellään soijakastikkeella, Kewpie-majoneesilla sekä srirachalla ja höystetään lopuksi vielä merilevällä, avokadolla sekä kimchilla.
Emilyn videolla on jo yli 40 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, katso se täältä.
Emilyn resepti on todella simppeli ja pohjautuu japanilaiseen keittiöön. Naisella itsellään on japanilaiset sukujuuret. Syy ohjeen suosioon piilee myös ruoan valmistustavassa: Emily lämmittää riisin ja lohen mikrossa jääpalatekniikan avulla. Riisin joukkoon laitetaan siis jääpala, jotta se ei kuivu mikrossa uudelleen lämmittäessä.
Emily on julkaissut lohi-riisihitistään myös muita versioita ensimmäisen videon suosion myötä. Myös TikTok-palvelu on noteerannut reseptin huiman suosion.
Jos video ei näy, katso se täältä.
– Emily Mariko lyö läpi TikTokissa tällä hetkellä käyttämällä lohta, riisiä...ja jääpalan, TikTok twtiittasi.
Insiderin mukaan lohi-riisikulhosta on kovaa vauhtia tulossa samanlainen ilmiö, kuin esimerkiksi dalgona-kahvi tai uunifetapasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan