Kolme kikkaa, jotka jokaisen tortilloista tykkäävän pitää tietää

0:46 Opiskelijat keksivät mullistavan tavan sulkea tortillat
KATSO MYÖS VIDEO: Opiskelijat keksivät mullistavan tavan sulkea tortillat.

Joko olet kokeillut näitä tortillaniksejä?

Erilaiset texmex-ruoat on viimeisten vuosien aikana nousseet suureen suosioon myös Suomessa. Pauligin vuonna 2020 Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan texmexiin yhdistyvät suomalaisten mielikuvissa sosiaalisuus ja rento tunnelma.

– Nuoret aikuiset ja lapsiperheet ovat innostuneet texmexistä, koska sitä on helppo tarjoilla ja varioida arjessa. Esimerkiksi tortillojen väliin voi sujauttaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Tortillat ovat suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja ne jo lapsiperheissä ovat, kertoi Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen helmikuussa 2020

Jos haluat tortillakokemuksestasi vielä astetta paremman, kannattaa kokeilla yksinkertaisia kikkoja niiden valmistamiseen ja syömiseen.

Oletko jo testannut nämä tortillaniksit?

Leivänpaahdinniksistä muodostui jättihitti

0:51
Näin tortillat kannattaa valmistaa leivänpaahtimessa!

TikTok-palvelussa alun perin levinneestä leivänpaahdinniksistä kohistiin vuonna 2020 ruokasivustoilla. Niksin idea on simppeli: quesadilloja eli juustolla täytettyjä rapeapintaisia tortilloja voi valmistaa näppärästi leivänpaahtimella.

Videolta näet, miten nerokkaat "toaster-dillat" valmistuvat.

Näppärät tortillataskut

1:00
Taittele helpot tortillataskut eli tortillawrapit! Kati näyttää videolla, miten.

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivuila kerrottiin tammikuussa 2021 maailmanlaajuisesta TikTok-hitistä. Koko alkuvuoden videopalvelussa villitsivät videot, joissa tortilloista taiteltiin käteviä lounaswrappeja. 

Tortillaniksiä testasi myös Hellapoliisina tunnettu ruokavaikuttaja Kati Jaakonen. Kati loihti helpon ohjeen hittiherkkuun.

– Näppärät tortillataskut sopivat evääksi, iltapalaksi ja illanistujaistarjoiluun.Täytteissä voit käyttää aineksia oman maun mukaan.

Katso videolta, miten tortillataskut tehdään ja nappaa resepti: Tortillataskut eli tortillawrapit

Näin täytteet eivät tipu pitkin pöytää tortillaa syödessä

0:36
Ärsyttävätkö sinuakin tortilloista ulos pursuavat täytteet, jotka leviävät pitkin pöytää, paitaa tai lautasta? Kokeile tätä kikkaa.

Tortilloja syödessä saattaa törmätä ärsyttävään ongelmaan: liian täyteen ahdetusta tortillaletusta valuvat helposti täytteet ulos syödessä. Pahimmillaan koko tortillalettu hajoaa liitoksistaan. Tämän jälkeen täytteitä saa kaapia lautaselta, pöydältä tai paidalta. 

Videolla näytämme niksin, joka helpottaa hieman tortillojen syömistä! Oletko hoksannut tätä?  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja