Kanapasta uunissa ja neljä muuta lyömätöntä pastaa – helppoa arkiruokaa jopa alle euron annoshintaan

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS4_Kuopio_Pastasalaatti
Testaa tämä muutaman ainesosan lämmin fetapastasalaatti. MTV Oy / Ida Kentala

Etsitkö nopeita ja hyviä pastaruokia? Tässä viisi mainiota ja erilaista vaihtoehtoa arkeen.

Erilaiset pastaruoat maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Suosituimpien arkiruokien listalle nousee vuosittain muun muassa tuttu ja turvallinen makaronilaatikko sekä pasta bolognese. Uudemmista pastaruokailmiöistä hiteiksi ovat nousseen muun muassa avokadopasta, pasta limonello sekä uunifetapasta.

Kaivoimme MTV Uutisten Makuja-ruokapalvelun reseptiarkistoista viisi takuuvarmaa pastaohjetta arkeen. Pastat valmistuvat nopeasti ja helposti, ja maistuvat koko perheelle.

Pasta Alfredo – kermainen kanapasta

Oletko sinä jo testannut suosittua Pasta Alfredoa eli Alfredon kanaa? Kyseessä on jo vuosikymmeniä vanha kanapastaresepti, joka sai alkunsa 1900-luvun alkupuoliskolla roomalaisessa Alfredo-ravintolassa. 

Tarinan mukaan reseptin kehitteli ravintoloitsija Alfredo di Lelio vuonna 1914. Italialaisessa kanapastassa oli alun perin fettuccine-pastaa, runsaasti voita sekä parmesaanijuustoa. Kun ruokalaji sitten monen sattuman kautta levisi Yhdysvaltoihin, sen joukkoon lisättiin vielä kermaa.

Harri Syrjäsen texmex-pasta

Soppamiehenäkin tunnettu kokki Harri Syrjänen kehitteli viime vuonna texmes-henkisen fajitas-pastan.  Helpossa pastassa hyödynnetään muun muassa taco-mausteseosta. 

– Tää lempeän tulinen texmex-potti sulattaa makuhermot ja antaa pientä tulisuutta elämään. Muistakaa, tulinen suudelma ja hyvä ruoka vie pitkälle myös vällyjen alla. Kokeilkaa, toimii varmasti, Syrjänen suositteli Instagram-julkaisussaan.

Palermon pasta – kouluruokasuosikki, joka kehiteltiin Lahdessa

Palermon pasta saattaa kuulostaa hienolta, italialaiselta ruokalajilta, mutta todellisuudessa helpon pastaruoan juuret ovatkin Suomen Lahdessa. Palermon pasta tunnetaan parhaiten kouluruokana, ja se voittikin kansallisen kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa.

Sittemmin palermon pastasta on kehitelty monenlaisia eri versioita, mutta perusidea ruoassa on sama: helppo pastaruoka valmistuu uunissa, eikä pastaa tarvitse erikseen keitellä kattilassa.

Nappaa helppo ohje: Palermon pasta

Kari Aihisen superhelppo fetapasta eli lämmin pastasalaatti

Keittiömestari Kari Aihinen opasti viime vuonna MTV:llä Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten valmistuu lämmin pastasalaatti fetalla aateloituna. Paahdetuista vihanneksista, pastasta ja fetajuustosta valmistuva helppo ruoka hurmasi maistajat. 

Hannan hernepestopasta – superhelppo pasta, joka maksaa noin euron annokselta

Ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -keittokirjasta (WSOY 2019) löytyy monipuolisesti arkiruokareseptejä aina helpoista keitoista, padoista ja pastoista kasvispihveihin ja lasagneen. Yksi Hannan kirjasta löytyvistä resepteistä on helppo hernepestopasta. Ruoka valmistuu kätevästi pakasteherneistä. 

– Tämä on pikaruokien ykkönen! Se sopii loistavasti päiviin, jolloin aikaa ruoanlaittoon ei juuri ole, mutta nälkä kurnii ja tekee mieli jotain oikein hyvää. Pidä pakastimessa pussillista herneitä, niin sinun ei enää koskaan tarvitse ostaa noutoruokaa, Hanna toteaa pastastaan.


Videolla: Näin valmistuu Harri Syrjäsen texmex-pasta

Näin valmistuu Harri Syrjäsen fajitas-pasta 1:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat