Makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan eli Pellinkiläinen makaronilaatikko
8:14
Julkaistu 08.12.2017 06:35(Päivitetty 05.10.2020 12:09)
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Makaronilaatikon ainekset
vettä
suolaa
5 dl makaronia
400 g jauhelihaa
rypsiöljyä paistamiseen
1 pkt pekonia
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punainen paprika
1 sipuli
mustapippuria myllystä
5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
Paras makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi.
Ruskista jauheliha öljyssä isolla paistinpannulla parissa erässä.
Pilko pekonit ja paista ne toisella pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Pilko myös paprika ja sipuli. Lisää paprika, tomaatit ja sipuli pekonin kanssa samalla pannulle. Kun sipuli on kuullottunut, sekoita ainekset isossa pannussa olevaan jauhelihaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Siivilöi makaronit lävikössä ja lisää ne seokseen.
Sekoita kerma ja munat kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihan ja makaronien päälle. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin ja annan tekeytyä siellä mieluiten yön yli.
Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 min- 1h.
Paras makaronilaatikko on tässä! Tämä Kari Aihisen pelllinkiläinen makaronilaatikko on hitti. Mehevän liha-makaronilaatikon salaisuus on se, että laatikon annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen paistamista.