Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan eli Pellinkiläinen makaronilaatikko

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko
Julkaistu 08.12.2017 06:35(Päivitetty 05.10.2020 12:09)

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Makaronilaatikon ainekset

  • vettä
  • suolaa
  • 5 dl makaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 pkt pekonia
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Paras makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan valmistuu näin:

Annoksia: 4-6

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä isolla paistinpannulla parissa erässä.
  3. Pilko pekonit ja paista ne toisella pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Pilko myös paprika ja sipuli. Lisää paprika, tomaatit ja sipuli pekonin kanssa samalla pannulle. Kun sipuli on kuullottunut, sekoita ainekset isossa pannussa olevaan jauhelihaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Paras makaronilaatikko on tässä! Tämä Kari Aihisen pelllinkiläinen makaronilaatikko on hitti. Mehevän liha-makaronilaatikon salaisuus on se, että laatikon annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen paistamista.

  • Siivilöi makaronit lävikössä ja lisää ne seokseen.
  • Sekoita kerma ja munat kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihan ja makaronien päälle. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja  peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin ja annan tekeytyä siellä mieluiten yön yli.
  • Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 min- 1h. 
  • Lisää aiheesta:

    Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekinItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaSuperhelppo makaronilaatikko: Unohda turha työvaihe valmistuksessa – lopputulos entistä parempi!”Maailman paras liha-makaronilaatikko”: Ei kannatakaan valmistaa maitoon – syy tähän on yksinkertainenValmista terveellisempi liha-makaronilaatikko – tee yksi muutos perinteiseen reseptiinMakaronilaatikko pekonin kera
    MakaronilaatikkoKari AihinenPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Makaronilaatikko
    • 17.4.13:49
      Pääruoat

      Sivin makaronilaatikko

    • 17.08.202412:00
      Kotikeittiömestarit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi

    • 03.11.202311:03
      Nopeat ja helpot

      Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

    • 19.08.202213:57
      Nopeat ja helpot

      Soijarouhe-makaronilaatikko

    • 12.08.202108:01
      Kasvisruoka

      Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekin