Paras makaronilaatikko on tässä! Tämä Kari Aihisen pelllinkiläinen makaronilaatikko on hitti. Mehevän liha-makaronilaatikon salaisuus on se, että laatikon annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen paistamista.
Makaronilaatikon ainekset
- vettä
- suolaa
- 5 dl makaronia
- 400 g jauhelihaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 pkt pekonia
- 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- mustapippuria myllystä
- 5 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
Paras makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
- Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi.
- Ruskista jauheliha öljyssä isolla paistinpannulla parissa erässä.
- Pilko pekonit ja paista ne toisella pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Pilko myös paprika ja sipuli. Lisää paprika, tomaatit ja sipuli pekonin kanssa samalla pannulle. Kun sipuli on kuullottunut, sekoita ainekset isossa pannussa olevaan jauhelihaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Siivilöi makaronit lävikössä ja lisää ne seokseen.
- Sekoita kerma ja munat kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihan ja makaronien päälle. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin ja annan tekeytyä siellä mieluiten yön yli.
- Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 min- 1h.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta