Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka

Pasta Alfredo
Shutterstock

Pasta Alfredo on italialais-amerikkalainen arkiruokaklassikko. Kermainen kanapasta on lohturuokaa parhaimmillaan. Testaa ja ihastu!

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 3,5 dl täysmaitoa
  • 3,5 dl kanalientä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g fettuccine-pastaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettuna

Lisäksi

  • Lehtipersiljaa

Valmistusohje

Pasta Alfredo valmistuu näin:

Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min

  1. Lämmitä oliiviöljy isolla, korkeareunaisella pannulla. Lisää broilerin rintafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kypsäksi, ota sitten pois pannulta lautaselle ja jätä vetäytymään.
  2. Kuumenna pannulla täysmaito, kanaliemi ja hienonnettu valkosipuli. Maista tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää fettuccine-pasta ja keitä al dente -kypsyyteen.
  3. Sekoita joukkoon kerma ja parmesaaniraaste. Kuumenna sekoitellen hellalla, kunnes kastikkeesta tulee paksua.
  4. Ota pannu pois levyltä ja lisää joukkoon broilerin rintafileet paloiteltuna. Viimeistele pasta lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!