Palermon pasta
Julkaistu
Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g broilerinfileetä
- ripaus suolaa
- 1-2 tl currya
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 300 g pastaa
Kastike
- 5 dl vettä
- 2 dl maustamatonta tai maustettua ruokakermaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 1 tl currya jauheena
- 150-200 g juustoraastetta
- 1-2 tl rakuunaa
Valmistusohje
Palermon pasta valmistetaan näin:
Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: Alle 60 minuuttia
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista valkosipulinkynnet ja broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon raaka pasta.
- Valmista kastike. Laita vesi ja kerma kattilaan. Mittaa joukkoon vehnäjauhot. Murusta kana- tai kasvisliemikuutio joukkoon ja lisää curry. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon juustoraaste. V
- Valuta kastike vuokaan. Tarkista, että pasta jää kastikkeen alle. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan