Palermon pasta
![Copyright: MTV. Photographer: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. palermon-pasta-3-210919_Z728846-large](https://im.mtvuutiset.fi/image/8254682/landscape16_9/1600/900/9f4bd721cff70b139123840723a7cb26/mB/palermon-pasta-3-210919-z728846-large.jpg)
MTV
Julkaistu
Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g broilerinfileetä
- ripaus suolaa
- 1-2 tl currya
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 300 g pastaa
Kastike
- 5 dl vettä
- 2 dl maustamatonta tai maustettua ruokakermaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 1 tl currya jauheena
- 150-200 g juustoraastetta
- 1-2 tl rakuunaa
Valmistusohje
Palermon pasta valmistetaan näin:
Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: Alle 60 minuuttia
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista valkosipulinkynnet ja broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon raaka pasta.
- Valmista kastike. Laita vesi ja kerma kattilaan. Mittaa joukkoon vehnäjauhot. Murusta kana- tai kasvisliemikuutio joukkoon ja lisää curry. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon juustoraaste. V
- Valuta kastike vuokaan. Tarkista, että pasta jää kastikkeen alle. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka