Julkaistu
Ragù alla bolognese on italialainen jauhelihakastike, joka valmistuu pitkään hauduttamalla. Aidossa bolognesekastikkeessa ei käytetä yrttejä. Voit halutessasi korvata italialaisen pancettan pekonilla. Tämä bologneseresepti on Accademia Italiana della Cucinan suosittelema vuodelta 1982.
Bolognesekastike
- 300 g rasvaista naudanjauhelihaa
- 150 g pancettaa (tai pekonia)
- 50 g porkkanaa
- 50 g selleriä
- 50 g sipulia
- 40 g tomaattipyreetä, tuplakonsentroitua
- ½ lasia puna- tai valkoviiniä
- 180 ml maitoa
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
Lisäksi
- 400 g tuoretta tagliatelle tai fettucinea
- Parmesaania
Valmistusohje
Aito bolognese valmistuu näin:
- Paista pancetta pannulla oliiviöljyssä, kunnes rasvaa alkaa irrota. Älä kärvennä.
- Lisää pieneksi kuutioidut porkkana, selleri ja sipuli. Kuullota sekoittaen.
- Lisää jauheliha ja ruskista.
- Lisää tomaattipyree ja viini. Sekoita hyvin.
- Lisää maitoa hiljalleen pannulle koko ajan sekoittaen.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pannu kannella ja anna bolognesen porista hiljalleen 3-4 tuntia, välillä sekoittaen. Jos bolognese näyttää kuivuvan, lisää vähän maitoa.
- Tarjoile bolognesekastike tagliatellen tai fettuccinen kanssa (ei spagetin!). Viimeistele annos parmesaanijuustolla. Voit myös sekoittaa hieman voita ensin pastan joukkoon, sen jälkeen parmesaania ja lopuksi lisätä bolognesekastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!