Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

Shutterstock
Julkaistu 29.01.2020 10:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Bolognesekastike

  • 300 g rasvaista naudanjauhelihaa
  • 150 g pancettaa (tai pekonia)
  • 50 g porkkanaa
  • 50 g selleriä
  • 50 g sipulia
  • 40 g tomaattipyreetä, tuplakonsentroitua
  • ½ lasia puna- tai valkoviiniä
  • 180 ml maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • 400 g tuoretta tagliatelle tai fettucinea
  • Parmesaania

Valmistusohje

Aito bolognese valmistuu näin: 

  1. Paista pancetta pannulla oliiviöljyssä, kunnes rasvaa alkaa irrota. Älä kärvennä.
  2. Lisää pieneksi kuutioidut porkkana, selleri ja sipuli. Kuullota sekoittaen.
  3. Lisää jauheliha ja ruskista.
  4. Lisää tomaattipyree ja viini. Sekoita hyvin.
  5. Lisää maitoa hiljalleen pannulle koko ajan sekoittaen.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pannu kannella ja anna bolognesen porista hiljalleen 3-4 tuntia, välillä sekoittaen. Jos bolognese näyttää kuivuvan, lisää vähän maitoa.

Ragù alla bolognese on italialainen jauhelihakastike, joka valmistuu pitkään hauduttamalla. Aidossa bolognesekastikkeessa ei käytetä yrttejä. Voit halutessasi korvata italialaisen pancettan pekonilla. Tämä bologneseresepti on Accademia Italiana della Cucinan suosittelema vuodelta 1982.

  • Tarjoile bolognesekastike tagliatellen tai fettuccinen kanssa (ei spagetin!). Viimeistele annos parmesaanijuustolla. Voit myös sekoittaa hieman voita ensin pastan joukkoon, sen jälkeen parmesaania ja lopuksi lisätä bolognesekastiketta.
  • Lisää aiheesta:

    Delize kinkku-tomaattikastikkeessaYrttignocchit kinkun keraValkosipuli-salamipastaaMunakoiso-tomaattipastaTortellinit basilika-pinaattikastikkeellaKlassinen lasagne bolognese
    JauhelihakastikeJauhelihapastaPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihakastike
    • 22.04.202009:32
      Kaappaus keittiössä

      Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

    • 29.01.202010:28
      Jauhelihapasta

      Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Samin lempiresepti: Bolognesekastike

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Jauhelihakastiketta ja pastaa

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Spagetti ja jauhelihakastike