Julkaistu
Hernepestopasta on täydellistä pikaruokaa! Pasta on vegaaninen, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen esimerkiksi parmesanjuustolla. Hernepestopastan resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton
Ainekset
- 500 g pakasteherneitä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl rapsi- tai oliiviöljyä
- ½ dl pakastettua hienonnettua basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 4 annosta pastaa
Valmistusohje
Hernepestopasta valmistuu näin:
Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 4
- Sulata pakasteherneet.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Soseuta herneet, öljy, pakastebasilika ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
- Hienonna auringonkukansiemenet karkeaksi veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita rouhe hernetahnaan.
- Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa hernepesto vastakeitetyn pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.