Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hannan hernepestopasta – superhelppo pasta, joka maksaa noin euron annokselta

Shutterstock
Julkaistu 13.01.2020 09:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Vegaaninen, Maidoton

Ainekset

  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl rapsi- tai oliiviöljyä
  • ½ dl pakastettua hienonnettua basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4 annosta pastaa

Valmistusohje

Hernepestopasta valmistuu näin:

Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 4

  1. Sulata pakasteherneet.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  4. Soseuta herneet, öljy, pakastebasilika ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
  5. Hienonna auringonkukansiemenet karkeaksi veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita rouhe hernetahnaan.
  6. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa hernepesto vastakeitetyn pastan kanssa.

Resepti: Hanna Olvenmark, Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019)

Lisää aiheesta:

Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeellaPorkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineistaVegaaninen makaronilaatikko – klassisen arkiruoan helppo vegeversioLinssikeitto – helppo, nopea ja edullinenIntialainen broileripataPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
KasvisruokaKasvispastaNopeat ja helpotEdullisetVegaaninenMaidotonPääruoat

Hernepestopasta on täydellistä pikaruokaa! Pasta on vegaaninen, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen esimerkiksi parmesanjuustolla. Hernepestopastan resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).

Pastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruoka
  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 13.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Yrttikroketti, yrttimajoneesi, hernepaistos ja tomaattiliemi - Vegaaninen annos, Samulin resepti

  • 13.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Mustajuurikeitto, sienitartar, pikkelöity punasipuli, ruohosipuliöljy sekä mustajuurisipsi,Darinan resepti

  • 24.4.16:10
    Makea puuro

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan