Hannan hernepestopasta – superhelppo pasta, joka maksaa noin euron annokselta
Julkaistu
Hernepestopasta on täydellistä pikaruokaa! Pasta on vegaaninen, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen esimerkiksi parmesanjuustolla. Hernepestopastan resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton
Ainekset
- 500 g pakasteherneitä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl rapsi- tai oliiviöljyä
- ½ dl pakastettua hienonnettua basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 4 annosta pastaa
Valmistusohje
Hernepestopasta valmistuu näin:
Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 4
- Sulata pakasteherneet.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Soseuta herneet, öljy, pakastebasilika ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
- Hienonna auringonkukansiemenet karkeaksi veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita rouhe hernetahnaan.
- Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa hernepesto vastakeitetyn pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka