Hannan hernepestopasta – superhelppo pasta, joka maksaa noin euron annokselta
Hernepestopasta on täydellistä pikaruokaa! Pasta on vegaaninen, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen esimerkiksi parmesanjuustolla. Hernepestopastan resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton
Ainekset
- 500 g pakasteherneitä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl rapsi- tai oliiviöljyä
- ½ dl pakastettua hienonnettua basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 4 annosta pastaa
Valmistusohje
Hernepestopasta valmistuu näin:
Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 4
- Sulata pakasteherneet.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Soseuta herneet, öljy, pakastebasilika ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
- Hienonna auringonkukansiemenet karkeaksi veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita rouhe hernetahnaan.
- Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa hernepesto vastakeitetyn pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta