Hannan hernepestopasta – superhelppo pasta, joka maksaa noin euron annokselta

Pestopasta hernepesto herneet pesto pasta
Shutterstock

Hernepestopasta on täydellistä pikaruokaa! Pasta on vegaaninen, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen esimerkiksi parmesanjuustolla. Hernepestopastan resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).

Ainekset

  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl rapsi- tai oliiviöljyä
  • ½ dl pakastettua hienonnettua basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4 annosta pastaa

Valmistusohje

Hernepestopasta valmistuu näin:

Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 4

  1. Sulata pakasteherneet.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  4. Soseuta herneet, öljy, pakastebasilika ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
  5. Hienonna auringonkukansiemenet karkeaksi veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita rouhe hernetahnaan.
  6. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa hernepesto vastakeitetyn pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!