Hyvinvointibloggaaja: Nämä raaka-aineet pitäisi löytyä jokaisen keittiöstä
Terveydestään kiinnostuneen ihmisen kannattaa aina pitää jääkaapissaan esimerkiksi luomukananmunia, siemeniä sekä kauramaitoa.
Hyvinvointibloggaaja ja ruokakuljetuspalvelun yrittäjä Lily Simpson paljastaa Daily Mailille yhdeksän ruoka-ainetta, jotka jokaisen terveellistä ruokavaliota noudattavan olisi hyvä pitää jääkaapissaan.
1) Luomukananmunat
Niitä voi keittää, paistaa tai hauduttaa, miten ikinä haluatkaan. Mikset kokeilisi frittataa?
2) Siemenet
Auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemenet. Ne voi paistaa kevyesti ja nakata salaatin joukkoon. Lähes kaikissa pähkinöissä ja siemenissä on tärkeitä ravintoaineita, jotka tekevät hyvää iholle.
3) Bataatti
Bataatista tulee maukas, kun sitä paistaa. Sitä voi käyttää myös omenapuuroon.
4) Luomukauramaito
Kauramaito on hyvä vaihtoehto maitotuotteille. Se sopii murojen kanssa sekä teehen tai kahviin. Sitä voi käyttää esimerkiksi bataattimakaronilaatikkoon.
5) Täysjyväriisi
Tummaa riisiä voi laittaa salaattiin sipulin, pähkinöiden, kurkun ja tomaatin kanssa.
6) Yrttejä
Korianteria ja muita yrttejä voi lisätä mihin vain keittoon tai salaattiin ja ruoka saa heti mukavaa lisämakua. Hans Välimäki suosittelee maustamaan liharuoan lipstikalla.
7) Kukkakaali
Tätä monikäyttöistä vihannesta voi laittaa niin keittoon, muhennoksiin tai curryruokiin. Entä miltä kuulostaisi kukkakaalikakku?
8) Avokado
Avokado sopii leivälle tai salaatin sekaan. Mikset myös grillaisi sitä. Avokadoa voi käyttää myös puhdistavaan vihersmoothieen.
9) Kauraleseet
Kauraleseistä syntyy kätevästi puuro. Voit myös tehdä helposti itse granolaa.
Lähde: Dailymail.co.uk
* * *
Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta kertovat, mikä on suomalaisen ruokakulttuurin tilanne nykyään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa