Mainos

10 tehokasta laihdutusruokaa – lisää heti ruokavalioosi

Haluatko pudottaa painoa? Suosi näitä ruokia!

Nämä kymmenen ruokaa auttavat tekemään painonpudotuksesta helpompaa. Kokeile!

1. Vesi

Vesi voi kuulostaa hassulta, mutta riittävä veden juominen on laihdutuksen kannalta äärimmäisen tärkeää. Vesi pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja turvotuksen kurissa. Näläntunne on myös helppo sekoittaa janoon. 

2. Kahvi tai tee

Kofeiini auttaa pitämään nälkää. Jos olet yliherkkä kahville, kokeile teetä. Myös vihreästä teestä voi tutkimusten mukaan olla apua painonpudotukseen. 

3. Raejuusto

Raejuusto on kätevä, helppo välipala, joka sisältää erityisesti laihduttajalle tärkeää proteiinia. 

4. Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti on noussut suosioon sen keveyden ja runsaan proteiinipitoisuuden takia. Kreikkalainen jogurtti sopii hyvin esimerkiksi aamupalalle nautittavaksi marjojen kanssa. 

5. Parsa

Parsakausi on jälleen alkanut. Parsa on erinomainen valinta myös laihduttajan lautaselle, sillä se on kevyttä, mutta sisältää runsaasti ravinteita. 

6. Kalasäilykkeet

Jos et ole ruoanlaittaja, voi riittävä proteiininsaanti koitua haasteeksi. Mitä, jos turvautuisit joskus kalasäilykkeisiin? Purkista löytyy tonnikalan lisäksi myös esimerkiksi sardiineja ja makrillia, jotka sisältävät proteiinin lisäksi terveellisiä rasvoja. 

7. Smoothiet

Päivän vihannes- ja marja-annos on helppo täyttää, kun päivittäiseen ruokavalioon lisää smoothien. Smoothieen voit laittaa, mitä vain mielesi tekee. Kokeile värikkäitä marjasmoothieita ja vihanneksista tehtyjä vihersmoothieita. 

8. Kananmunat

Kananmuna on yksi helpoimmista proteiininlähteistä. Syö kananmunaa esimerkiksi aamiaisella, niin saat proteiinia heti aamusta. Kananmunan on todettu pitävän nälkää erityisen hyvin.

9. Kukka- ja parsakaali

Runsaasti vitamiineja ja muita ravintoaineita, mutta vain vähän kaloreita. Kaaleja kannattaa suosia lisukkeina, ja ne on helppo kypsentää niin keittämällä kuin uunissakin. 

10. Broileri

Kevyt, vähärasvainen ja proteiinipitoinen broilerinfilee sopii hyvin laihduttajan lautaselle. Jos pelkäät lihasta tulevan kuivaa uunissa, kokeile haudutusta kannen alla. 


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja