Valmista itse terveellistä granolaa – katso helppo resepti!

granola
Granola maistuu hyvin vaikkapa jogurtin seurana.

Poimi vinkit siihen, kuinka voit valmistaa helposti granolaa aamupalapöytään, tai vaikkapa joululahjaksi läheisille!

Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptillä granola valmistuu kotioloissa helposti. Kokeile herkullista reseptiä ja yllätä aamiaisvieraat itsetehdyllä granolalla!

Hellapoliisin granola

2 dl ruishiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
½-3/4 dl hunajaa
175 g pähkinäsekoitusta
100 g kuivattuja hedelmiä
1 tl vaniljajauhetta

Mittaa kulhoon ruishiutaleet ja kaurahiutaleet.

Lisää hunaja.

Hienonna pähkinäsekoitusta ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää valmiin myslin joukkoon hienonnettuja kuivattuja hedelmiä ja vaniljajauhetta.

Sekoita ainekset ja säilytä tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä.

Tarjoa granola esimerkiksi maustamattoman jogurin seurana.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja