Ravitsemusterapeutti hehkuttaa: Näitä trendiruokia jokaisen kannattaa kokeilla!

kukkakaali avokadodippi
Shutterstock

Kukkakaali, papupasta, kivennäisvedet ja herneproteiini kuuluvat ravitsemusterapeutti Samantha Cassettyn terveellisten trendiruokien listalle. Sieltä löytyy herkutteluhetkiin myös proteiinijäätelöt. Kuinka montaa sinä olet jo testannut?

Yllä olevalla videolla kerrotaan vinkkejä ruoan säilytykseen.

Terveellinen ruoka on nyt kaikkien huulilla, ja osansa keskusteluun tuo ravitsemusterapeutti ravitsemusterapeutti Samantha Cassetty. Hän vinkkasi NBC News -sivustolle seitsemän trendiruokaa, joita jokaisen kannattaa maistaa.

1. Kukkakaali

Cassettyn mukaan elämme kukkakaalin valtakautta. Kyseessä on monipuolinen kasvis sen miedon maun vuoksi. Niinpä sitä voi maustaa miten haluaa.

Kukkakaali on myös superterveellinen. Siinä on kuitua, vitamiineja, kivennäisaineita.

Kukkakaalia voi laittaa pitsaan tai sitä voi muussata kuten perunoita. Entä miltä kuulostaisi kukkakaali-härkiskulho texmextyyliin?

2. Papupasta

Palkokasvit, kuten kikherneet, linssit sisältävät luonnostaan runsaasti kuitua ja kasviproteiineja. Cassetty pitää näistä pastoista myös siksi, että niissä ei ole gluteenia.

Pavuista valmistettu papupasta sopii Cassettyn mukaan esimerkiksi pestokastikkeen kaveriksi. Se maistuu mainiosti myös oliiviöljyn, mustapippurin ja parmesaanijuuston kera.

3. Maustetut kivennäisvedet

Cassettyn mukaan kätevä tapa vähentää kalorien ja sokerin saantia on juoda kivennäisvesiä limsojen sijaan. Hänen mukaansa erilaisia makuvaihtoehtoja on niin paljon, että jokaiselle löytyy taatusti oma suosikki.

4. Proteiinijäätelöt

Cassetty suosittelee pitämään huolta myös herkuttelusta, ja hän kehottaakin valitsemaan proteiinijäätelöt tavallisten sijaan. Kohtuus on kuitenkin paikallaan, joten älä kauho jäätelöä kaksin käsin.

5. Kasvipohjaiset maidot

Maidonkorvikkeena voi käyttää erilaisia kasveista tehtyjä maidottomia juomia, muun muassa soija-, kaura- tai riisijuomaa. Lue seuraavaksi MTV:n toimituksen arvio erilaisista kasvimaidoista.

6. Avokado

Avokado näyttää vakiinnuttaeen asemansa rakastettujen ruokien joukossa. Casseyn mukaan avokadot sisältövät sydänystävällisiä tyydyttymättömiä rasvoja ja erään tutkimuksen mukaan ne edistävät painonpudotusta. Avokadossa on myös kuitua. 

Jos et vielä ole kokeillut, kannattaa ottaa haltuun vaikkapa avokadopastan resepti

7. Herneproteiini

Cassetty vinkkaa kokeilemaan myös herneproteiinia. Nutrition Journal -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa on saatu viitteitä siitä, että se tekisi olosta kylläisemmän. Lisäksi se näyttäisi vehnäproteiinin tavoin edistävän lihasten kasvua treenin jälkeen, kertoo The Journal of the International Society of Sports Nutrition -lehti. Suomesta herneproteiinivalmisteita löytyy muun muassa Ruohonjuuresta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!