Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattikakku: Iisan Paahdettu kukkakaalikakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Iisan luomus!

Salaattipäällinen oman maun mukaan

  • - n. 6-12 kpl tuoretta mansikkaa
  • - oman maun mukaan kakun päälle kasa valinnaisia salaatteja. (esim. Rukolaa/ vuonankaalta/ & tuore lehtipersiljaa/ taikinasta jäänyt vihreä osa purjosipulista)
  • - 12 kpl sitruunaviipaletta (halkaistu puoleen väliin ja taitettu koristeeksi)
  • - n. 12 kpl keltaista kirsikkatomaattia

Jogurttipäällinen/ kastike

  • n. 4dl/ 400 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g pehmeää fetaa
  • 2 rkl sitruunan mehua (lisää tarvittaessa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa & hunajaa

Taikina

  • 1 kukkakaalin pää (n. 500g leikattuna pieneksi)
  • 2 rkl oliiviöljyä (+ n. 1 tl kakun päälle)
  • 1 purjosipulin valkoinen osa silputtuna (säästä vihreän osa silpuksi kakun päälle)
  • 1 tl tuoretta tai mauste timjamia (+ extra 1 tl timjamia kakun päälle)
  • n. 2 tl tuore persiljaa
  • ½-1 tl kurkumaa
  • n. 3,5 dl spelttijauhoja. (tai puolet täysjyväjauhoja ja puolet vaaleita jauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 130-150 g (n. 4,5-5 dl) juustoraastetta (esim. cheddar)
  • 5 munaa
  • 1 rkl sinappia, esim. ”wholegrain” tai dijon (+ extra 1 tl päälliseen)
  • 1-2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl siemeniä (esim. pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai seesaminsiemeniä)

Välineet

  • n. 20-24 cm kakkuvuoka. Leivinpaperia.

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Öljyä ja vuoraa pohja leivinpaperilla kakkuvuoasta.

2. Höyrytä kukkakaaleja n. 8 minuutin ajan, joko höyrykattilassa tai siivilässä kattilan päällä.

3. Sillä aikaa, kun kukkakaali höyrystyvät, kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja ruskista hetken aikaa. Lisää yrtit ja ruskista vielä muutama minuutti. Lopuksi lisää kukkakaali ja sekoittele hetki. Jätä jäähtymään.

4. Sekoita isossa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat kevyesti ja lisää joukkoon juusto, sinappi ja mausteet. Sekoita varovasti jauhojen joukkoon. Lisää tämän jälkeen kukkakaaliseos. Käytä käsiä tai kahta nuolijaa apuna.

5. Sekoita isossa kulhossa siemenet, korppujauho, extra öljy, extra sinappi ja extra timjami.

6. Kaada kukkakaaliseos kakkuvuokaan ja lisää korppujauho-siementäyte päälle. Paista uunissa n. 45 minuuttia, kunnes kullanruskea päältä ja sivut alkavat loitontua reunoista. Mikäli haluat keskeltä pehmeämmän  kakun, paista 10 minuuttia vähemmän. Jäähdytä kakku ja irrota vuosta.

7. Aseta kakku tarjoilualustalle ja koristele. Voit esimerkiksi laittaa reunoille mansikka-sydämet, sitruunaviipaleet ja kirsikkatomaatit 12 palaselle. Valitsemasi salaattikasan voit sijoittaa vaikkapa keskelle kakkua. Tarjoile feta-jugurtti kastikkeen kanssa (sekoita kastikkeen ainekset yhteen).

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Saimaan seudun suolainen leipätaideteos, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaVilliyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipäSalaattikakku: Mallan Syntisen hyvä salaattikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitVoileipäkakkuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti