Maistuisiko sinulle aamupalaksi omenapiirakan makuinen puuro?
Tuulia Järvisen ja Tiina Strandbergin Puuron uusi aika -kirja (Atena, 2017) esittelee erilaisia toinen toistaan herkullisempia puuro-, vanukas- ja jogurttireseptejä.
Mukana on myös tämä nopeasti syntyvä omenapiirakka-puuro, joka sopii syksyiseen aamupalapöytään täydellisesti.
– Puuro, joka maistuu omenapiirakalle on täydellisen lempeä ja makea aloitus päivään, kirjassa vinkataan.
Puuroon voi käyttää valmista omenasosetta, jolloin annos valmistuu hyvin nopeasti, noi 10 minuutissa.
– Suosittelemme kuitenkin tekemään tämän täyteläisen omenasoseen, sillä bataatti tuo puuroon ihanaa pehmeyttä.
Omenapiirakka-puuro kahdelle:
Puuro:
3 dl mantelimaitoa
2,5 dl vettä
2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
ripaus suolaa
0,5 dl omenasosetta (resepti alla)
2 rkl mantelivoita
Omenasose:
200 g bataattia
4 pientä omenaa tai 2 suurta (noin 400 g)2 tl neitsytkookosöljyä1 rkl vaahterasiirappia1 rkl sitruunamehua0,5 tl kaneliaOmenasosetta, vaniljakastiketta, omenaa ja pilkottuja pekaanipähkinöitäPilko bataatti pieniksi kuutioiksi ja höyrytä tai keitä noin 10 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää. Pilko omenat pieniksi palasiksi ja paista neitsytkookosöljyssä noin 5 minuuttia. Sekoita tehosekoittimella bataatti, omena ja mausteet tasaiseksi soseeksi.
