Jos kaipaat hieman vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon tai suosit muutenkin kasvisruokaa, kokeile tätä herkullista ja bataattista versiota!
Ruokabloggaaja Hanna Hurtan uunituore Kasvis-ruokakirja (WSOY 2017) tarjoilee monipuolisen kattauksen maukkaita kasvisruokia päivän jokaiseen hetkeen arjen nopeista tarpeista viikonlopun brunssille. Kirja on tarkoitettu inspiraatioksi niin kasviskokkailun vasta-alkajille kuin pitkän linjan vegaaneillekin. Reseptit eivät sisällä lainkaan gluteenia tai valkoista sokeria.
Mukana on uusia resepti-ideoita, mutta myös tuunausvinkkejä hieman perinteisempiin ruokiin. Yksi suomalaisten suosikkiarkiruoista on ehdottomasti liha-makaronilaatikko, josta Hurtan kirjassa tarjoillaan nyt herkullinen kasvisversio.
– En ole koskaan ollut makaronilaatikkofani, kunnes keksin, ettei vuokaan ole mikään pakko laittaa munamaitoa. Sen sijaan tykkään sekoittaa makaroneihin esimerkiksi maukasta bataattisosetta ja tarjoilla laatikon rapeiden lehtikaalisipsien kanssa, Hanna Hurtta vinkkaa.
Bataattimakaronilaatikko
Tästä ohjeesta tulee iso satsi, mutta se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.
– Lehtikaalisipsejä kannattaa tehdä kerralla reilumpi satsi, koska niihin jää koukkuun, Hurtta vinkkaa.
ISO VUOALLINEN (21 × 30 CM):
600 g (kikherne)makaronia
2 isoa bataattia (n. 1 kg)
6 dl (kaura)maitoa
½ sitruunan mehu
1 tl soijakastiketta
1 tl Dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna2 rkl ravintohiivahiutaleita (tai n. 1 dl parmesaaniraastetta)1 + 1 rkl oliiviöljyäsuolaamustapippuria1 tl chilihiutaleita(tai ½ tl chilijauhetta)Lehtikaalisipsit5 isoa lehtikaalin lehteä1 rkl oliiviöljyäripaus suolaa¼ tl savupaprikajauhetta
