Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi tapa tehdä makaronilaatikko: Munamaidolle yllättävä ja herkullinen korvike

Bataattimakaronilaatikko tuo vaihtelua klassikkoreseptiin.
Bataattimakaronilaatikko tuo vaihtelua klassikkoreseptiin.Hanna Hurtta / WSOY
Julkaistu 26.09.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Jos kaipaat hieman vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon tai suosit muutenkin kasvisruokaa, kokeile tätä herkullista ja bataattista versiota!

Ruokabloggaaja Hanna Hurtan uunituore Kasvis-ruokakirja (WSOY 2017) tarjoilee monipuolisen kattauksen maukkaita kasvisruokia päivän jokaiseen hetkeen arjen nopeista tarpeista viikonlopun brunssille. Kirja on tarkoitettu inspiraatioksi niin kasviskokkailun vasta-alkajille kuin pitkän linjan vegaaneillekin. Reseptit eivät sisällä lainkaan gluteenia tai valkoista sokeria. 

Mukana on uusia resepti-ideoita, mutta myös tuunausvinkkejä hieman perinteisempiin ruokiin. Yksi suomalaisten suosikkiarkiruoista on ehdottomasti liha-makaronilaatikko, josta Hurtan kirjassa tarjoillaan nyt herkullinen kasvisversio. 

– En ole koskaan ollut makaronilaatikkofani, kunnes keksin, ettei vuokaan ole mikään pakko laittaa munamaitoa. Sen sijaan tykkään sekoittaa makaroneihin esimerkiksi maukasta bataattisosetta ja tarjoilla laatikon rapeiden lehtikaalisipsien kanssa, Hanna Hurtta vinkkaa.

Bataattimakaronilaatikko

Tästä ohjeesta tulee iso satsi, mutta se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.

– Lehtikaalisipsejä kannattaa tehdä kerralla reilumpi satsi, koska niihin jää koukkuun, Hurtta vinkkaa.

ISO VUOALLINEN (21 × 30 CM):

600 g (kikherne)makaronia
2 isoa bataattia (n. 1 kg)
6 dl (kaura)maitoa
½ sitruunan mehu
1 tl soijakastiketta
1 tl Dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl ravintohiivahiutaleita (tai n. 1 dl parmesaaniraastetta)
1 + 1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tl chilihiutaleita
(tai ½ tl chilijauhetta)
Lehtikaalisipsit
5 isoa lehtikaalin lehteä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
¼ tl savupaprikajauhetta

Kuori bataatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Kypsennä kuutiot joko höyryttämällä (kuu-tioiden koosta riippuen noin 20–30 minuuttia) tai uunissa paahtamalla (200 asteessa kuutioiden koosta riippuen 30–40 minuuttia). Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

Mittaa bataattikuutiot ja kauramaito tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Mausta seos sitruunamehulla, soijakastikkeella, Dijon-sinapilla, hienonnetulla valkosipulilla, ravintohiivahiutaleilla ja 1 rkl oliiviöljyllä. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Sekoita bataattisose makaroneihin ja kumoa seos öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle chilihiutaleita ja lorauta päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15–25 minuuttia. Tarjoile lehtikaalisipsien kanssa.

Lehtikaalisipsit:

Poista lehtikaaleista paksu lehtiruoti ja revi lehdet sipsien kokoisiksi paloiksi. Sekoita lehtien joukkoon oliiviöljy ja mausta ne suolalla ja savupaprikajauheella. Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile sipsejä paistamisen aikana, ne palavat herkästi.

Lähde: Kasvis - Ruokakirja (Hanna Hurtta, WSOY 2017)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Himonuudelit – Hannan helpossa reseptissä on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset!”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaKaikkien aikojen paras kaalilaatikko: Rouva Kasvis paljastaa valmistustavan, jolla saa lyömättömän lopputuloksenMausteista karitsaa paahdetulla bataatilla - nopeaa lohturuokaa
RuoanlaittoKasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista