Asiantuntija paljastaa litteän vatsan salaisuuden: Syö näitä ruokia

portobello
Portobello-sieniä voi täyttää suosikkivihanneksilla. Colourbox

Vyötärökiloista eroon pääseminen voi olla hankalaa. Oikeanlaisella ruokavaliolla voi kuitenkin olla suuri vaikutus laihduttamiseen.

The Six Weeks to Sexy Abs Meal Plan -kirjan kirjoittanut Ella Magers paljastaa, mitä ruokia kannattaa suosia, mikäli haluaa litteän vatsan.

1. Salaatti

Magers muistuttaa, että suurten salaattien tekeminen on loistava tapa saada tarvittavat ravintoaineet. Salaattia tulee usein myös syötyä hitaammin, jolloin kylläisyyden tunne on helpompi tunnistaa.

Jos raa’at vihannekset eivät ole mieleen, voi ne myös keittää. Esimerkiksi monet kaalit ovat terveellistä ja maittavaa ruokaa.

Salaatteja on myös helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile salaattiin muutakin kuin tomaattia ja kurkkua!

2. Avokado

Vaikka avokado on rasvainen, kannattaa pitää mielessä, että sen sisältämä rasva on terveellistä. Avokadolla voi korvata vaikka levitteet tai sitä voi käyttää salaatin joukossa.

3. Tuoreet hedelmät

Hedelmä tulisi syödä jo hyvissä ajoin aamupäivästä, koska se sulaa ja luovuttaa samalla nopeasti energiaa. Tämän vuoksi hedelmät ovat hyviä syödä myös ennen treenausta.

4. Kikherneet

Herneet ja pavut ovat kuitu- ja proteiinirikkaita. Niitä voi lisätä vaikka salaattiin, jolloin siitä tulee hetkessä ruokaisampi.

Kikherneistä voi valmistaa soseuttamalla humusta, jota voi käyttää vaikka kastikkeena tai siihen voi dipata vihanneksia.

5. Pellavansiemenjauho

Kehon on helpompi sulattaa pellavansiemenistä tehtyä jauhoa kuin kokonaisia siemeniä. Jauhoa voi käyttää Magersin mukaan esimerkiksi smoothien joukossa, joka tekee siitä vähän paksumpaa.

Pellavansiemenissä on kuituja, proteiinia ja Omega 3-rasvahappoja.

6. Itse tehty tuoremehu

Itse tehdyt tuoremehut ovat siitä hyviä, että niissä ei ole lisättyä sokeria. Mehuun kannattaa käyttää myös vihreitä ainesosia, kuten lehtikaalia, jolloin juomasta tulee todellinen terveyspommi.

7. Portobello-sienet

Portobello-sienet ovat hyvä korvike lihalle. Ne ovat monikäyttöisiä ja vähäkalorisia. Herkullisia sienet ovat esimerkiksi marinoituna, jonka pohjana voi käyttää vaikka dijon-sinappia, omenaviinietikkaa ja soijakastiketta.

8. Pähkinämaidot

Normaali maito voi olla Megersin mukaan pahaksi, mikäli mielii saada litteän vatsan. Sokeroimattomat pähkinöistä valmistetut maidot ovat erinomainen korvike normaalille maidolle.

9. Tempe

Monelle tuntematon ruoka tempe valmistetaan soijapavuista. Tempe sisältää runsaasti proteiinia, joten se on todellinen superruoka.

– Tempe on tehty soijapavuista, mutta toisin kuin tofu, se on käynyttä, joten se sulaa helpommin, Magers kertoo.

Tempeä voi paistaa esimerkiksi pannulla tai grillissä ja tarjoilla sitä perunoiden tai salaatin kera.

10. Taatelit

Taateleita voi käyttää vaikka raakakakun pohjan valmistuksessa tai kotitekoisten energiapatukoiden valmistamisessa.

– Taateleita voi todellakin pitää superruokana. Ne ovat erinomainen sokerin korvike, sanoo Magers.

Taatelit ovat myös hyviä välipalaherkkuja, jotka antavat nopeasti energiaa.

Lähde: Today.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja