Italian style frittata
Valmista italialainen munakas hitaasti matalassa lämmössä ja paista se molemmin puolin. Tarjoile siivuina, prego!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 sipulia
- 4 rkl oliiviöljyä
- kourallinen tuoretta persiljaa karkeasti pilkottuna
- 200 g tuoretta pinaattia
- 5 isoa kananmunaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 50 g raastettua parmesaania
- reilu nokare voita
Valmistusohje
Hakkaa sipuli pieneksi silpuksi. Paistele sipuleita oliiviöljyssä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ne alkavat ruskistua ja pehmetä kunnolla (10–15 minuuttia).
Hakkaa persilja ja pinaatti.
Riko munat kulhoon ja vatkaa perusteellisesti haarukalla tai vispilällä. Mausta munaseos mustapippurilla ja suolalla, sekoita.
Lisää parmesaani munien joukkoon.
Kun sipulit ovat keittyneet pehmeiksi, lisää persilja ja pinaatti joukkoon. Pyöräytä ja anna olla kannen alla noin 10–15 sekuntia.
Kaada sipuli-pinaatti-persiljaseos munien joukkoon ja sekoita.
Lämmitä voita reippaasti matalassa, pinnoitetussa paksupohjaisessa pannussa. Kaada munaseos pannulle ja käännä lieden lämpö pienelle. Kypsennä n. 3–4 minuuttia, kunnes pinta alkaa asettua mutta munakas on vielä päältä hieman juokseva (noin 10 minuuttia).
Esilämmitä toinen samankokoinen pannu valmiiksi, ja kippaa kääntäen munakas toiselle pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä.
Leikkaa munakas siivuiksi ja tarjoa. Voit tehdä frittatasta myös cocktailpaloja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan