Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italian style frittata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista italialainen munakas hitaasti matalassa lämmössä ja paista se molemmin puolin. Tarjoile siivuina, prego!

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 5 sipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta persiljaa karkeasti pilkottuna
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 5 isoa kananmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 50 g raastettua parmesaania
  • reilu nokare voita

Valmistusohje

Hakkaa sipuli pieneksi silpuksi. Paistele sipuleita oliiviöljyssä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ne alkavat ruskistua ja pehmetä kunnolla (10–15 minuuttia).

Hakkaa persilja ja pinaatti.

Riko munat kulhoon ja vatkaa perusteellisesti haarukalla tai vispilällä. Mausta munaseos mustapippurilla ja suolalla, sekoita.

Lisää parmesaani munien joukkoon.

Kun sipulit ovat keittyneet pehmeiksi, lisää persilja ja pinaatti joukkoon. Pyöräytä ja anna olla kannen alla noin 10–15 sekuntia.

Kaada sipuli-pinaatti-persiljaseos munien joukkoon ja sekoita.

Lämmitä voita reippaasti matalassa, pinnoitetussa paksupohjaisessa pannussa. Kaada munaseos pannulle ja käännä lieden lämpö pienelle. Kypsennä n. 3–4 minuuttia, kunnes pinta alkaa asettua mutta munakas on vielä päältä hieman juokseva (noin 10 minuuttia).

Esilämmitä toinen samankokoinen pannu valmiiksi, ja kippaa kääntäen munakas toiselle pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä.

Leikkaa munakas siivuiksi ja tarjoa. Voit tehdä frittatasta myös cocktailpaloja.

Lisää aiheesta:

Espanjalainen munakas ja vesikrassi-persiljasalaattia Uppomunia ja pekoniaJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssaRanskalaiset raakapihvit ja perunatNokkoskeitto uppomunien kanssaMamma Rosan vasikanpaisti
KasvismunakasGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvismunakas
  • 29.01.202317:30
    Munakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas

  • 18.11.202206:30
    Aamiainen

    Feta-pinaattimunakas Harri Syrjäsen tyyliin

  • 19.09.201911:37
    Munakas

    Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta

  • 07.09.201707:34
    Munakas

    Okonomyaki eli japanilainen munakas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Uunitortilla