Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piristä arkikeittoja tällä Hans Välimäen vinkillä – vie maun "aivan uudelle tasolle"!

Lihakeitto on perinteinen suomalainen arkiruoka.
Lihakeitto on perinteinen suomalainen arkiruoka.Shutterstock
Julkaistu 25.08.2017 18:32

PETRA SUNDELL

Syksyn alkuun sopivat hyvin keitot, joita kannattaa piristää erilaisilla yrteillä.

Arjessa pyörivät helposti viikosta tai kuukaudesta toiseen samat reseptit, joiden tavallinen maku voi alkaa kyllästyttää. Onneksi arkiruokiakin voi piristää jo pienillä muutoksilla tai lisäyksillä.

Jos tutut keitot alkavat maistumaan tylsiltä ja kaipaat ruokiin uutta makua, kannattaa kokeilla erilaisia yrttejä, kertoo ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki. 

– Keittoruokia on varsinkin kiva tehdä näin loppukesästä, ne ovat vähän kevyempää ruokaa. Kasviskeittoihin, siskonmakkarakeittoihin ja muihin kannattaa laittaa paljon yrttejä, niin niihin saa makua.

Välimäki suosittelee lihakeittoon nyt lipstikkaa, sillä se vie liharuokien ja erityisesti juuri keittojen maun keittiömestarin sanoin "aivan uudelle tasolle".

– Siitä tulee sellainen lihaisa maku, mikä tietysti kuulostaa kummalliselta, mutta se toimii todella hyvin, hän sanoo.

– Lipstikkahan on myös ihan ikivanha yrtti, että ei siinä sinällään mitään uutta ole. Joskus kuitenkin huomaa, että jengi ylipäätään käyttää yrttejä aika vähän ruoanlaitossa.

Eri keittoihin kannattaa valita niihin sopivia yrttejä. Välimäen mukaan lihalle sopii juuri erinomaisesti lipstikka, mutta kanalle, kasviksille ja kalalle kannattaa suosia esimerkiksi korianteria ja tilliä.

*** 

Kokeile välimerellistä kalakeittoa, näin se syntyy!

1:30Välimerellinen kalakeitto

Lisää aiheesta:

Suomalaisruoka jakaa mielipiteet: "Harvinaisen väärinymmärretty"Satu lisää kesäkeittoon yllättävän ainesosan: "Murustan joukkoon kokonaisen paketillisen"Suomalaisilla on kaksi selkeää suosikkiyrttiä – osaatko käyttää niitä oikein?Aki Wahlman neuvoo, miten eilisen ruoasta saa täysin erilaisen aterian – löytyyhän jo sinun keittiöstäsi? Kokeile Hans Välimäen takuuvarmaa ja helppoa tomaattilisuketta – tarvitset vain muutaman ainesosan!Näin Hans Välimäki valmistaa uudet perunat – vielä parempia kuin keitetyt!
Hans VälimäkikeittoyrttiRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hans Välimäki
  • 11.11.201421:21
    ravintola

    Ravintolakatselmus: August von Trappe, Tampere

  • 04.11.201419:00
    Hansin Matkassa

    Punaviinipäärynät, mascarponemousse, rommirusinat ja KIRJA-ARVONTA

  • 17.06.201321:02
    burgeri

    Ravintola-arvostelu: Midhill, Särkänniemi