Piristä arkikeittoja tällä Hans Välimäen vinkillä – vie maun "aivan uudelle tasolle"!

lihakeitto
Lihakeitto on perinteinen suomalainen arkiruoka. Shutterstock

Syksyn alkuun sopivat hyvin keitot, joita kannattaa piristää erilaisilla yrteillä.

Arjessa pyörivät helposti viikosta tai kuukaudesta toiseen samat reseptit, joiden tavallinen maku voi alkaa kyllästyttää. Onneksi arkiruokiakin voi piristää jo pienillä muutoksilla tai lisäyksillä.

Jos tutut keitot alkavat maistumaan tylsiltä ja kaipaat ruokiin uutta makua, kannattaa kokeilla erilaisia yrttejä, kertoo ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki. 

– Keittoruokia on varsinkin kiva tehdä näin loppukesästä, ne ovat vähän kevyempää ruokaa. Kasviskeittoihin, siskonmakkarakeittoihin ja muihin kannattaa laittaa paljon yrttejä, niin niihin saa makua.

Välimäki suosittelee lihakeittoon nyt lipstikkaa, sillä se vie liharuokien ja erityisesti juuri keittojen maun keittiömestarin sanoin "aivan uudelle tasolle".

– Siitä tulee sellainen lihaisa maku, mikä tietysti kuulostaa kummalliselta, mutta se toimii todella hyvin, hän sanoo.

– Lipstikkahan on myös ihan ikivanha yrtti, että ei siinä sinällään mitään uutta ole. Joskus kuitenkin huomaa, että jengi ylipäätään käyttää yrttejä aika vähän ruoanlaitossa.

Eri keittoihin kannattaa valita niihin sopivia yrttejä. Välimäen mukaan lihalle sopii juuri erinomaisesti lipstikka, mutta kanalle, kasviksille ja kalalle kannattaa suosia esimerkiksi korianteria ja tilliä.

*** 

Kokeile välimerellistä kalakeittoa, näin se syntyy!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja