Tiettyjen ruokien on huomattu olevan yhteydessä syöpään, kakkostyypin diabetekseen ja ennenaikaiseen kuolemaan. Kyseisten ruokien runsaalla käyttämisellä voikin olla pitkällä tähtäimellä haitallisia vaikutuksia, muistuttaa Business Insider.
Satunnaisesta epäterveellisten ruokien syömisestä ei ole merkittävää haittaa. Jos kuitenkin huomaat kuluttavasti paljon alla mainittuja tuotteita, on syytä miettiä niille vaihtoehtoja.
LUE MYÖS: 10 terveellisintä ruokaa listattiin – syöthän jo näitä?
1. Grillattu liha ja palanut ruoka
Tummaksi paistetut ruoat eivät ole hyväksi ihmisen terveydelle. Kun lihaa paistetaan korkeissa lämpötiloissa, niihin muodostuu yhdisteitä, jotka voivat aiheuttaa DNA-muutoksia ja lisätä syöpäriskiä.
Riski ei liity vain lihaa. Myös kovin tummaksi paahdettuun leipään kehittyy akryyliamidi-yhdistettä, joka luokitellaan todennäköisesti syöpää aiheuttavaksi aineeksi.
2. Punainen liha
Punaisen lihan – ja erityisesti prosessoidun sellaisen – runsaan kulutuksen on osoitettu olevan yhteydessä kohonneeseen riskiin sairastua syöpään sekä .
