Zelenskyi ryöpytti sveitsiläistä elintarvikejättiä Nestleä liiketoiminnan harjoittamisesta Venäjän kanssa tavalliseen tapaan

2:41
Katso myös Zelenskyin aiemmin julkaisema videopuhe: "Nyt on aika tavata ja palauttaa Ukrainan alueellinen koskemattomuus"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ryöpytti tänään sveitsiläisiä yrityksiä, muun muassa elintarvikejättiä Nestleä, liiketoiminnan harjoittamisesta tavalliseen tapaan Venäjän kanssa, vaikka Ukrainassa lapset ovat kuolemassa.

Zelenskyi puhui Sveitsin Bernissä järjestettyyn mielenosoitukseen osallistuneille ihmisille. Tuhansia ihmisiä oli kokoontunut parlamenttirakennuksen eteen kuuntelemaan Zelenskyin yhdeksän minuuttia kestänyttä puhetta.

Puheessaan Zelenskyi muistutti Nestlen iskulauseesta "hyvä ruoka, hyvä elämä".

–  Kaupankäynti toimii Venäjällä, vaikka meidän lapsemme ovat kuolemassa ja meidän kaupunkejamme tuhotaan, (ja vaikka ihmiset Mariupolissa ovat) ilman ruokaa, ilman vettä, ilman sähköä pommitusten alla, Zelenskyi sanoi.

Hänen mukaansa on myös "tuskallista", että Ukrainan konfliktista vastuussa olevien varoja on kätkeytyneenä Sveitsissä.

–  Tämän sodan valloilleen päästäneiden ihmisten rahoja on teidän pankeissanne. Auttakaa tässä taistelussa, niin että niiden (ihmisten) varat jäädytetään, Zelenskyi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja