Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Yrttiahven

futureimagebank.com/Reijo Juurinen
futureimagebank.com/Reijo Juurinenfutureimagebank.com/Reijo Juurinen
Julkaistu 01.08.2003 17:57(Päivitetty 09.02.2005 10:35)
  • 1 kg pikkuahvenia
  • 1 rkl yrttiseosta: rakuunaa, tilliä ja kirveliä
  • 1/2 dl öljyä
  • 20 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl kalalientä
  • suolaa
  • Kalaliemi: ahvenen päät ja nahat
  • 1 l vettä
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 1 dl porkkanakuutioita
  • 1 dl sipulisilppua

Nylje ja perkaa ahvenet. Keitä nahoista, päistä ja liemiaineksista maukas kalaliemi. Anna liemen kiehua hiljalleen vähintään 30 minuuttia. Ripottele yrttiseos nyljetyille ahvenille ja painele ne kiinni kalojen pintaan. Lämmitä laakea kattila ja öljy. Lisää voi. Kun voi alkaa sulaa, pane kattilaan runsaasti jauhotetut ahvenet.

Ripottele loppu jauho kattilaan ahvenien päälle. Kääntele kaloja rasvassa niin, että jauho kostuu. Älä anna kalan pinnan ruskistua, muuten jauho ei suurusta kastiketta. Kaada desin erissä kalalientä kattilaan ja pyörittele kaloja liemessä. Näin alkaa pikkuhiljaa muodostua kastiketta. Lisää ripaus suolaa. Anna ahvenien hautua kastikkeessa 10 minuuttia. Tarkista kastikkeesta suola.

Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • 17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • 16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • 15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta