Yrttiahven

  • 1 kg pikkuahvenia
  • 1 rkl yrttiseosta: rakuunaa, tilliä ja kirveliä
  • 1/2 dl öljyä
  • 20 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl kalalientä
  • suolaa
  • Kalaliemi: ahvenen päät ja nahat
  • 1 l vettä
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 1 dl porkkanakuutioita
  • 1 dl sipulisilppua

Nylje ja perkaa ahvenet. Keitä nahoista, päistä ja liemiaineksista maukas kalaliemi. Anna liemen kiehua hiljalleen vähintään 30 minuuttia. Ripottele yrttiseos nyljetyille ahvenille ja painele ne kiinni kalojen pintaan. Lämmitä laakea kattila ja öljy. Lisää voi. Kun voi alkaa sulaa, pane kattilaan runsaasti jauhotetut ahvenet.

Ripottele loppu jauho kattilaan ahvenien päälle. Kääntele kaloja rasvassa niin, että jauho kostuu. Älä anna kalan pinnan ruskistua, muuten jauho ei suurusta kastiketta. Kaada desin erissä kalalientä kattilaan ja pyörittele kaloja liemessä. Näin alkaa pikkuhiljaa muodostua kastiketta. Lisää ripaus suolaa. Anna ahvenien hautua kastikkeessa 10 minuuttia. Tarkista kastikkeesta suola.

Lue myös:

    Uusimmat