Mainos

Yritysluotoissa hurjat korkoerot - katso, mistä voit saada luoton edullisimmin

Ero edullisimman ja kalleimman yritysluoton todellisen vuosikoron välillä voi olla jopa 50 prosenttiyksikköä. Eri vaihtoehtoihin tutustuminen kannattaa edullisimman lainan löytämiseksi.

Svea tarjoaa edullisinta yritysluottoa

IROResearchin toteuttaman tutkimuksen mukaan rahoituslaitosten tarjoamien yritysluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat jopa 15 – 65 prosentin välillä. Vertailun mukaan edullisinta yritysluottoa tarjoaa Svea, jonka yrityslainatuote yrityslimiitti osoittautui edullisimmaksi eri lainasummilla aina 100 000 euroon asti.

Tutkimus paljastaa yritysluottojen kustannusten merkittävät erot, kun laina-aikana on 12 kuukautta ja luottoa maksetaan kuukausittain takaisin. Rahoituslaitoksen ilmoittamalla minimikorolla tai -kuukausikululla yritysluoton kokonaiskustannukset voivat vaihdella IROResearchin vertailun mukaan alle 4 000 euron ja lähes 15 000 euron välillä, mikäli yritys nostaa 50 000 euron lainan käyttöönsä.

IROResearchin asiakkuusjohtaja Sylva Vahtera on erityisen yllättynyt tutkimuksen paljastamista, suurista hintaeroista. Vastaavanlaista tutkimusta ei ole hänen tietääkseen tehty aiemmin.

– Erot todellisissa korkoprosenteissa olivat merkittävät ja niinkin suuret erot todella yllättivät. Se, että joku tarjoaa rahoitusta nollakorolla voi johtaa helposti harhaan, joten on tärkeää, että yrittäjä selvittää kaikki eri kulut, joista rahan todellinen hinta muodostuu, neuvoo Vahtera.

Tarkkuutta vertailuun - todelliset kulut voivat yllättää

Eri yritysluottoja voi olla kuitenkin hankalaa vertailla, sillä lainanmyöntäjät ilmoittavat sivuillaan informaatiota vaihtelevasti ja eri termein.

– Myös nettisivujen käytettävyys oli haasteellista ja kaikkia eri eriä, jotka vaikuttivat todelliseen rahan hintaan, oli vaikeaa löytää. Vertailu eri tarjoajien välillä kuitenkin kannattaa, Vahtera toteaa.

Yritysluoton kokonaiskustannukset voivat muodostua esimerkiksi avausmaksun, järjestelypalkkion, kuukausikulun, toimituspalkkion, hoitopalkkion ja koron eri yhdistelmistä. Näin mainostettu koroton yritysluotto voikin olla todellisuudessa kalliimpi ja hinnoittelultaan epäselvempi vaihtoehto kuin mainossanat antavat ymmärtää.

– Lainoja vertaillessa kulujen osuus voi olla moninkertainen. Siksi luoton ehtojen lisäksi kannattaa tarkistaa vähintään lainasumma, korko, laina-aika, lyhennyssuunnitelma sekä kulut. Alhainen korko ei kerro yksinään totuutta lainan hinnasta, jos kulut ovat kovin korkeat, neuvoo Niko Aittasalmi, Svean Product Owner.

Yritysluottoja vertailtaessa todellisten vuosikorkojen ja kokonaiskustannusten mielessä pitäminen kannattaa, sillä säästöjä voi syntyä lopulta huomattavastikin. Mikäli luotonantajan sivuilta ei löydy selkeää tietoa kustannuksista, on yhteydenotto hyödyllinen tapa saada tietoon todelliset kustannukset.

Yritysluotoissakin on eroja

Rahoituslaitosten tarjoamat yritysluotot voivat erota myös ominaisuuksiensa puolesta toisistaan. Kokonaiskustannusten lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi takaisinmaksuaikaan, mahdollisuuksiin saada lyhennysvapaata tai lisärahoitusta, sekä siihen, voiko luoton maksaa takaisin etuajassa kulutta sen sijaan, että joutuisi maksamaan korot ja kulut koko alkuperäisen lainan ajalta.

 Vertailussa edullisimmaksi osoittautunut Svean yrityslimiitti on muista yritysluotoista poiketen täysin lyhennysvapaa, joten yritys voi halutessaan maksaa luottoa takaisin omassa tahdissaan. Tällöin luotosta maksetaan 10 euron suuruista kuukausikulua sekä korkoa käytössä olevan saldon mukaan. Käytössä olevan saldon voi maksaa myös kokonaan pois ilman lisäkuluja. Lisäksi koska kyseessä on limiittimuotoinen yritysluotto, määritellään Svean yrityslimiitille hakuvaiheessa luottoraja, johon asti yritys saa limiittiä käyttöönsä. Myönnetyn limiitin puitteissa on myös mahdollista nostaa jo lyhennettyä rahoitusta uudelleen käyttöön.

Milloin yritysluotto sopii rahoitusvaihtoehdoksi?

Yritysluotto voi sopia rahoitusratkaisuksi monenlaiselle yritykselle, sillä luottoja myönnetään aina muutamista tuhansista moniin satoihin tuhansiin asti, eikä reaalivakuus ole vaatimus rahoituksen saamiselle. Yritysluottoa myönnetään kevyemmin perustein kuin perinteistä pankkilainaa, joten se voi olla vaihtoehto myös nuorille ja aloitteleville yrityksille.

Yritysluottoa käytetään erityisesti lyhytaikaisen pääomatarpeen täyttämiseksi, kun yritystoimintaa hankaloittaa muun muassa kassavaihtelu tai tilapäinen käyttöpääoman puute. Nopean hakuprosessin ansiosta yritysluottoa voi myös hyödyntää äkillisen rahoitustarpeen korjaamiseksi. Yritysluoton voi usein hakea suoraan verkossa ja luoton voi nostaa tilille jo muutaman päivän kuluttua. Esimerkiksi Svean yrityslimiitin saa käyttöönsä yleensä jo seuraavana arkipäivänä positiivinen luottopäätöksen vastaanottamisen jälkeen.

Svea

Svea tarjoaa maksu- ja rahoitusratkaisuja yrityksille ja yksityisille, sekä perintä- ja taloushallinnon palveluita yrityksille. Suomessa Svea on toiminut jo vuodesta 2002, työllistäen nykyisin yli 200 henkeä.

Svealta voi hakea yrityslimiittiä 5 000 eurosta aina 100 000 euroon asti.

  • Haet helposti verkossa pankkitunnuksilla
  • Saat luottopäätöksen heti
  • Ei tarvetta reaalivakuuksille
  • Maksat korkoa vain nostetun saldon mukaan
  • Lyhennät limiittiä kuten haluat

Lue lisää


Lue myös:

    Uusimmat