Yrittävätkö UMK-finalistit Mikael Gabriel ja Nublu taktikoida itselleen äänisaaliin? Näin he vastaavat: "Jos ei saakeli Virosta tule 12 pistettä…"

Mikael Gabriel kertoo hänen ja Nublun UMK-lavashow'sta: "Ajankohtainen presidentinvaaleihin" 0:47
Katso myös: Mikael Gabriel kertoo hänen ja Nublun UMK-lavashow'sta: "Ajankohtainen presidentinvaaleihin"

Mikael Gabriel ja Nublu kilpailevat yhdessä UMK-finaalissa.

Uuden Musiikin Kilpailun -artistit julkaistiin tänään. Paikasta Suomen edustajaksi Euroviisuihin kisaavat Cyan Kicks, Sexmane, Sara Siipola, Jesse Markin, Windows95man, Sini Sabotage ja Mikael Gabriel x nublu. Voittaja valitaan UMK-finaalissa Tampereen Nokia Arenalla 10. helmikuuta.

UMK:ssa voimansa yhdistävät suomalaisräppäri Mikael Gabriel ja virolaisräppäri Nublu ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Kaksikko julkaisi vuonna 2020 yhteisbiisin Universum, joka saavutti suuren suosion sekä Suomessa että Virossa. Vuonna 2021 heiltä ilmestyi yhteisbiisi Vihje. Nyt he kertovat MTV Uutisille lähtevänsä UMK-finaaliin vahvalla ja positiivisella biisillä, jossa on heidän mukaansa tärkeä sanoma.

Kappaleessa lauletaan suomea sekä viroa, ja kaksikko odottaakin saavansa ääniä sekä Suomesta että Virosta, mikäli heidät valitaan edustamaan Suomea vuoden 2024 Euroviisuissa.

– Minä olen tunnettu taktikoija! Kaikki on loppuun asti mietitty! Olen ajatellut, että jos ei saakeli Virosta tule 12 pistettä, niin sitten ei tule mistään! Olen laskenut tämän ihan täysin, että jos me olemme Euroviisuissa, niin muutkin maat ovat heti messissä, Gabriel hehkutti ja lisäsi sitten, ettei ole oikeasti pohtinut asiaa niin pitkälle.

Viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailun voittaneen ja Suomea menestyksekkäästi Euroviisuissa edustaneen Käärijän ympärille muodostui keväällä 2023 poikkeuksellinen ilmiö. Gabriel kuitenkin sanoo, että hänen mielestään artistin ei pidä lähteä UMK:hon ajatellen, että hänestä tulee ”Käärijä 2”.

– Se on ilmiöittämisessä omassa luokassaan. Olen pyörinyt 17 vuotta näissä ympyröissä ja saanut osani, ja toivon, että uudetkaan artistit eivät ajattele epäonnistuneensa, jos he eivät saavuta Käärijä-hypeä. 

Gabriel kertoi toivovansa, että kilpailussa artistit voisivat vain pitää yhdessä hauskaa.

– Ja yksi tyyppi lähtee sitten vielä pitämään lisää hauskaa Euroviisuihin.

Lue myös:

    Uusimmat