Mainos

Ympäristöministeriön lakkauttamisesta kiistellään

Kiista ympäristöministeriön sulauttamisesta maa- ja metsätalousministeriöön jatkuu.

Tänään maa- ja metsätalousministeri Sirkka- Liisa Anttila (kesk.) vaati keskustan Verkkoapilassa ministeriöiden yhdistämistä. Anttilan mielestä hallinnosta on voitava vähentää päällekkäisiä toimintoja esimerkiksi maatalouden ympäristötuista ja vesiensuojelusta.

Vastustusta on noussut oppositiopuolue SDP:stä ja hallituspuolue vihreistä.

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitasen mielestä "keskustan jatkuvat aikeet lakkauttaa ympäristöministeriö ovat hämmästyttäviä tilanteessa, jossa koko ympäristöhallinto on jätetty vaille riittäviä resursseja".

Viitanen sanoo tiedotteessaan, että tämän hallituksen aikana ympäristöhallintoa on jo ajettu alas aluehallinnon uudistuksessa ja ympäristöjärjestöjen resurssit ovat olleet joka budjetin yhteydessä leikkausuhan alla.

- Ei ole ihme, että ympäristöjärjestöjen taholta on esitetty näkemyksiä, että meillä on nyt historian ympäristökielteisin hallitus.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa blogissaan, että jotkut keskustalaiset ovat markkinoineet vanhanaikaiseen resurssiajatteluun perustuvaa luonnonvaraministeriötä.

Vihreiden Niinistön mukaan vahvan ja itsenäisen ympäristöhallinnon tarve on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.