Mainos

Ympäristöaktivistit kahlitsivat itsensä suomalaislaivaan Hollannissa

Hollantilainen ympäristöjärjestö esti tänään paperilastissa olleen suomalaisaluksen pääsyn Amsterdamiin. Mielenosoituksella vastustetaan vanhojen metsien hakkuita, jotka järjestön mukaan jatkuvat Suomessa. Milieudefensie-järjestön 25 aktivistia kahlitsi itsensä Finnmaster-alukseen ja vaati Suomen vanhojen metsien pelastamista.

Hollannissa käytetystä paperista liki viidennes tulee Suomesta, ja tätä paperia varten on hakattu myös vanhoja metsiä, sanoo järjestö tiedotteessaan. Paperia toimittavat Enso ja UPM-Kymmene. Järjestön mukaan Suomen metsistä viisi prosenttia on vanhaa metsää, ja puolet tästä on hakkuiden kohteena. Milieudefensie on pyytänyt hollantilaisia sanomalehtiä ja lehdenkustantajia varmistamaan, ettei heidän käyttämänsä paperi sisällä vanhoista metsistä peräisin olevaa puuta.

Järjestön yhteistyökumppani Suomessa on Luonto-Liitto, ja järjestöt vaativat yhdessä vanhojen metsien hakkuiden lopettamista. Luonto-Liitosta kerrotaan, että liitto ollut muutaman vuoden ajan yhteistyössä Milieudefensien kanssa. Liiton roolina on ollut toimittaa tietoja hollantilaisjärjestölle.

Milieudefensie on keskittynyt trooppisia metsiä koskeneen kampajan jälkeen pohjoisten vanhojen metsien suojeluun. Jäljellä olevien vanhojen metsien häviäminen uhkaa järjestön mukaan pohjoisen Euroopan luonnon monimuotoisuutta.

Viimeaikaisten hakkuukiistojen vuoksi suomalaiset metsäyhtiöt ovat puunhankinnassaan kiinnittäneet huomiota puun alkuperään. Kiistat ovat kuitenkin jatkuneet, sillä vanhojen metsien rajauksista ei ole päästy yksimielisyyteen. Ympäristöjärjestöt korostavat, että erityisesti Etelä-Suomessa ei ole riittävästi suojeltu vanhoja metsiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.