Floridalaiskaupungissa avattiin rannat – kuva rantaryysiksestä lopetti ilon lyhyeen

Floridassa avattiin rannat koronaviruskriisin keskellä – rannat täyttyivät hetkessä innoikkaista ihmisistä 0:46
Jo huhtikuussa Pohjois-Floridan rantojen avautuminen aiheutti kaaoksen.

Floridassa sijaitsevassa Naplesin kaupungissa päätös avata rannat päättyi katastrofaaliseen ruuhkaan.

Tuhannet ihmiset rynnivät Floridassa sijaitsevassa kaupungissa vasta viikko sitten avatuille rannoille yhden viikonlopun aikana. Rantaruuhkaa on jopa verrattu Yhdysvaltojen heinäkuiseen itsenäisyyspäivän juhlintaan. Rannallakävijöiden piittaamattomuus koronaohjeistuksista johti pian rantojen sulkemiseen, uutisoi muun muassa New York Post.

Floridassa sijaitsevan Naplesin kaupunginvaltuutettu Gary Price vaati sulkua saatuaan ystävältään kuvan viime lauantain rantaryysiksestä.

– Se oli täynnä, Price kauhisteli WFLA-uutisasemalle.

Tältä rannalla näytti. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Price ajoi itse rannalle nähdäksen tilanteen omin silmin.

– Selvästikin siellä oli liikaa ihmisiä.

"Se näytti itsenäisyyspäivältä"

Naplesin kaupunginjohtaja Charles Chapman antoi tämän jälkeen kiireellisen käskyn sulkea rannat jälleen kerran toistaiseksi sunnuntaista lähtien.

– Työskentelimme kovaa saadaksemme rannat auki, jotta ihmiset voisivat mennä nauttimaan auringonpaisteesta, Gary Price totesi paikallisaseman haastattelussa, mutta jatkoi:

– Olen kuitenkin myös huolissani... Se näytti itsenäisyyspäivältä, ja tiedän, että meillä on ainakin 40 000 ihmistä rannallamme itsenäisyyspäivänä. Ehkä se ei ollut ihan niin suuri [määrä], mutta oli se aika merkittävä.

Pricen mukaan suurin osa Naplesin asukkaista on suhtautunut rantasulkuun myönteisesti. Mies uskookin, että rannalla oli suurimmaksi osaksi kaupungin ulkopuolelta tulleita auringonpalvojia. Useampi kaupungin asukas totesikin Naples Daily News -paikallislehden haastattelussa toivovansa, että rannat pysyvät auki, mutta vain kaupunkilaisille.

Rannan kohtalosta oli tarkoitus keskustella maanantaina kaupunginvaltuustossa. Price itse toivoisi rantojen pysyvän auki viikolla, ja viikonloppuisin aikarajoitusten kera. Mies kertoo huolehtivansa itsensä kaltaisista ihmisistä, jotka eivät pääse töiden vuoksi rannalle arkena. Heitä kohtaan rannan täyssulku viikonloppuna ei olisi reilua.

Huhtikuussa Floridan kuvernööri Ron DeSantis antoi luvan alkaa avata rantoja uudelleen, jos se voidaan tehdä turvallisesti ja etäisyysohjeita noudattaen. Pohjois-Floridassa rantojen avaaminen aiheutti kuitenkin kaaoksen. Videon Jacksonvillen yleisöryntäyksestä voit katsoa yltä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.


Lue myös:

    Uusimmat