Vain Violeta selvisi – amerikkalaisnainen menetti äitinsä, isänsä ja veljensä koronalle

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Michelle joutui hyvästelemään äitinsä Facetime-videpuhelun välityksellä, kun äiti sairastui koronaviruksen vuoksi. Kuunnellessan Michellen kertomusta tilanteesta myös uutisankkuri kyyneltyi.

Violeta selvisi covid-19-taudista, mutta menetti veljensä ja 72-vuotiaat vanhempansa.

Violeta Mayorga menetti koronavirukselle suuren osan perheestään. Floridassa asuva Violeta, 45, toipuu nyt covid-19-taudista, joka vei häneltä isän, äidin ja veljen, kertoo NBC News.

Uskoi viimeiseen asti, että veli selättäisi taudin

Nicaraguasta Yhdysvaltoihin 1980-luvulla muuttanut perhe oli asunut yhdessä. Kun aikuisilla ilmeni oireita, Violeta lähetti 8-vuotiaan poikansa tämän isän luokse. Lopulta vain Violeta selvisi koronaviruksesta

– Ei ole helppoa menettää äitiä, isää ja ihmistä, jonka varalle sinulla oli suuria toiveita, eli veljeäsi, serkku Francisco Quiñonez kommentoi.

Serkun mukaan Violeta oli viimeiseen asti uskonut, että 42-vuotias veli, Mario, selättäisi taudin.

"Oletimme, että kaikki alkaisivat oireilla samaan aikaan"

Mario sai koronankaltaisia oireita maaliskuussa. Hän oli toiminut siivousfirmassa, joka siivoaa paikallista sairaalakeskusta. Se, mistä Mario sai viruksen, ei kuitenkaan ole selvää.

Myöhemmin myös muu perhe sairastui.

– Siitä asti, kun meidät määrättiin pysymään kotikaranteenissa, joka viikonloppu olemme saaneet huonoja uutisia, siskontytär Marcela Lastre kommentoi ABC Newsille.

– Perheenjäsenten oireiden alkamisen välillä kului 3–5 päivää. Oletimme, että kaikki alkaisivat oireilla samaan aikaan.

Mario ja Violetan vanhemmat Mario Sr. ja Esperanza. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

"Hänen täytyy keksiä elämänsä uudelleen"

Violetan isä Mario Sr. menehtyi samana päivänä, kun Violeta itse pääsi sairaalahoidosta. Yhdeksän päivää myöhemmin Violetan äiti Esperanza kuoli. Lopulta myös Mario menehtyi teho-osastolla samassa sairaalassa, jossa oli aiemmin toiminut siivoojana.

Taudistaan toipuvan Violetan viimeisin koronatestitulos oli negatiivinen. Hän on edelleen eristyksessä. Marcela ei tiedä, miten paljon Violeta muistaa viimeisten viikkojen tapahtumista.

– Hänen täytyy keksiä elämänsä uudelleen, aloittaa uudelleen ilman heitä (perhettä).

Perheelle on kerätty jo 26 000 dollaria joukkorahoituksella. Rahalla on tarkoitus auttaa Violetaa esimerkiksi hautajaiskuluissa.

Lue myös:

    Uusimmat