Yliopistonlehtori paritti hyväksikäyttämäänsä teini-ikäistä tyttöä – asiakkaita ollut jopa satoja

2:09

54-vuotias itäsuomalainen yliopistonlehtori on tuomittu yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen teini-ikäisen tytön pitkään jatkuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tytön parittamisesta.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että Kari Olavi Mauranen syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään ihmiskauppaan. Hän tapasi uhrinsa netissä vuonna 2011, kun tyttö oli vasta 14-vuotias.

Oikeus katsoi, että Mauranen taivutti tytön valtaansa murtamalla tämän tahdon muun muassa sadomasokistisellä seksillä, joka sisälsi yhdyntöjen lisäksi muun muassa sitomista, kuristamista ja lyömistä. Lisäksi tytön oli kysyttävä Mauraselta lupaa kaikkeen.

Tyttö aloitti työt prostituoituna sen jälkeen, kun Mauranen alkoi vaatia tytönkin osallistumista elinkustannuksiin. Tyttö suostui ja Mauranen järjesti tälle tilat asiakkaiden vastaanottamista varten. Käräjäoikeuden arvion mukaan seksiä ostaneita asiakkaita oli noin 400, uhri arvioi asiakkaita olleen jopa yli 600.

Mauranen myönsi syyllistyneensa törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, mutta kiisti aiheuttaneensa tytölle erityistä vahinkoa ja sen, että olisi käyttänyt hyväkseen tytön vaikeaa elämäntilannetta. Lisäksi hän kiisti syyllistyneensä törkeään ihmiskauppaan mutta sen sijaan myönsi törkeän parituksen.

Oikeus katsoi Maurasen syyllistyneen törkeän ihmiskaupan ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi pahoinpitelyyn, alkoholirikokseen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon ja levittämiseen. Reilun yhdeksän vuoden vankeustuomion lisäksi mies joutuu maksamaan tytölle korvauksia yhteensä 92 000 euroa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja