Ylen gallup: Perussuomalaiset nousi kolmanneksi suosituimmaksi – lähestyy jo kokoomuksen lukemia

6:03
Video: Tältä näyttää MTV:n vaalikevään ohjelmisto

Perussuomalaiset on Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa suurin nousija. Sen kannatus on noussut 1,8 prosenttiyksikköä 15,1 prosenttiin, millä se nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ohittaen keskustan ja vihreät.

SDP on edelleen selvästi suurin puolue 20,1 prosentilla, vaikka sen kannatus laski 1,2 prosenttiyksikköä. Toisena on kokoomus 15,8 prosentilla (laskua 0,4 %-yksikköä), jonka etumatka perussuomalaisiin on enää alle prosenttiyksikön.

Mittauksen mukaan neljänneksi suurin puolue vaaleissa olisi keskusta ja viidenneksi suurin vihreät, jota äänestäisi 13,0 prosenttia. Ero toiseksi suurimman puolueen kokoomuksen ja viidenneksi suurimman vihreiden välillä on siis vain 2,8 prosenttiyksikköä.

Helmi- ja maaliskuun mittausten väliin ajoittuvat muun muassa hallituksen ja sote-uudistuksen kaatuminen. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kertoo Ylelle, että perussuomalaiset saavat nyt aiempaa enemmän kannattajia heistä, jotka eivät osaa tai halua sanoa, mitä puoluetta äänestivät edellisissä eduskuntavaaleissa.

Ylelle kannatusmittauksen teki Taloustutkimus, joka haastatteli 1 954 ihmistä 6.–26. maaliskuuta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2,3 prosenttiyksikköä.

Puoluegallup maaliskuu 2019
​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja