Mainos

Yleisö pidettiin loitolla Whitneyn hautajaisissa

Mustat limusiinit lipuivat poliisibarrikadien läpi tavallisten kansalaisten koettaessa pilkistellä tummennettujen lasien läpi, kuka autossa istuu.

Kuljettajan oli näytettävä poliisille virallista kutsua, ennen kuin auto laskettiin barkkikadista läpi. Hyvissä ajoin ennen hautajaisten alkua paikalle saapuivat Yhdysvalloissa suosittu juontaja Starr Jones, sekä laulajat Roberta Flack ja Jennifer Hudson.

Yleisö tungeksi jo heti aamusta Whigham Funeral Home –hautakappelin edustalla, jossa Houstonin ruumista säilytettiin. Kappelin etuvi oli hukkua ilmapalloista, kukista ja korteista. Brandi Brownin t-paidassa luki ”The greatest cousin of all will be missed”.

Ja vaikka Brandi esittäytyy Whitneyn serkuksi, se ei kirjaimellisesti pidä paikkaansa, vaan täällä päin hyvät ystävät kutsuvat toisiaan serkuiksi.

– Kävimme Whitneyn kanssa yhdessä New Hope –babtistikirkossa. Hänen äitinsä oli kuoronjohtajani. Lauloimme yhdessä kirkon kuorossa. Siinä videossa, jossa Whitney nähdään teini-ikäisenä laulamassa minä olen taka-alalla.Keskustelimme tyypillisistä nuorten asioista. Olin 11 ja Whitney 13, Brandi kertoo.

Grace James ja Angela Binns olivat lentäneet paikalle kotimaastaan Bermudalta varta vasten Whitneyn takia.

– Tulimme tänne osoittamaan kunnioitustamme. Olisimme toivoneet pääsevämme kirkkoon, mutta kunnioitamme Hioustonin perheen toiveita, Grace selittää.

He saapuivat torstaina ja lähtevät paluumatkalle maanantaina. Naisten suunnitelmissa oli osallistua sunnuntain jumalanpalvelukseen New Hope –kirkossa.

Whitneyn vanha koulu on nimetty hänen mukaansa Whitey E. Houston Academyksi. Koulun sisäänkäynnin luona seisoskeli Whitneyn perheystävä, Lisa Ventura.

– Ajoin tänne Delawaresta. Meidän ja Houstonin suvut ovat olleet läheisiä pitkään. Tapasin Whitneyn 11 vuotta sitten. Työskentelin lääkärin vastaanoton respassa ja Whitney tuli lääkärille yhdessä silloisen aviomiehensä Bobby Brownin kanssa. Hän tervehti minua ja näytti upealta, Lisa kertoo.

Myöhemmin hän kävi Houstonin konsertissa Atlantic Cityssä.

–Halusin kunnioittaa hänen muistoaan käymällä vanhassa koulussamme,Lisa sanoi ja lähti äitinsä luo seuraamaan hautajaisia tv:stä.

Se olikin oikeastaan ainoa tapa nähdä tilaisuus, sillä Newarkin poliisi oli lauantaina paikalla koko vahvuudellaan.

New Hope-kirkko eristettiin korttelien säteellä yleisöltä. Poliisin checkpointin läpi pääsivät ainoastaan 1500 hautajaisten kutsuvierasta. Se ei estänyt paikallisia linnoittautumasta kadunkulmiin julkkiksia bongaamaan ja kuvia ottamaan.

Joka puolella näki Whitneyn kuvia ja hänen musiikkinsa soi joka paikassa, missä ihmisiä kokoontui. Käden etäisyydellä pidetetyt Whitney-fanit olivat koko hengellään mukana saattelemassa upeaäänistä laulajaa haudan lepoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.