Yleisimmät mokat: Älä pilaa kampaustasi näin

Kuivaatko hiuksesi aina täysin kuivaksi? Suoristatko hiuksiasi aina yhtenä massana? Ota selvää, sorrutko hiustenlaitossa virheisiin, jotka lyhentävät kampauksesi kestävyyttä!

Etenkin kesähelteellä ja vesisateella on hurjan vaikea saada kampauksia pysymään. Oikeilla vinkeillä jokainen voi kuitenkin parantaa hiustensa kuntoa ja sitä myötä kampauksensa kestävyyttä.

Aloita käsittely märistä hiuksista

Jos tarkoituksena on loihtia kiharat tai sähäkkä suoristettu kampaus, on pohjatyöt syytä aloittaa jo märistä hiuksista. Hiuksia on helpompi myös käsitellä silloin kun ne ovat vielä märät.

– Mitä enemmän kiharat tai laineikkaat hiukset kuivuvat itsekseen, sitä vaikeampi niitä on suoristaa, hiusstylisti Rachael Coppola kertoo.

Kuivaa hiukset huolellisesti

Jos mielii kampauksen kestävän, on tärkeää, että kampauksen valmistuessa hiukset ovat täysin kuivat. Kosteat hiukset menettävät kampauksessa kuin kampauksessa miltei poikkeuksetta muotonsa nopeasti.

– Suurin osa naisista lopettaa föönaamisen siinä vaiheessa kun hiukset ovat vasta 90-prosenttisesti kuivat, mutta nimenomaan ne viimeiset kolme minuuttia tekevät kampauksesta kestävän, hiusstylisti Nathaniel Hawkins kertoo.

Työstä hiuksia osio kerrallaan

Useimmat kampaukset on helpompi tehdä siten, että hiukset käsitellään osio kerrallaan koko hiusmassan sijaan. Etenkin suoristuksessa ja kihartamisessa on ensiarvoisen tärkeää, että hiukset käsitellään osio kerrallaan, sillä siten lopputulos on näyttävämpi ja kestävämpi.

Suojele hiuksia kuumuudelta

Harva tulee ajatelleeksi, että hiukset altistuvat kuumuudelle föönatessa miltei samaan tapaan kuin suoristettaessakin. Tarjolla on kuitenkin tänä päivänä liuta hiusta lämmöltä suojaavia tuotteita, jotka säästävät hiusta.

Pelasta kampaus seuraavana päivänä

Useimmat kampaukset kärsivät yön aikana, mutta toivo on harvoin täysin menetetty. Esimerkiksi vahattuihin hiuksiin saa kaivattua eloa puhaltamalla kuivia hiuksia hetken föönillä.


Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Osittainen lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja