Yle: Sannan tytär vietiin Isisin alueelle 8-vuotiaana – "Toivon, että me päästään takaisin normielämään"

CNN:n toimittaja tapasi"Isis-vaimo"Sannan, joka haluaa palata Suomeen 3:13
Videolla Suomesta Syyriaan lähtenyt "Isis-vaimo" Sanna kertoo CNN:n toimittajalle haluavansa palata Suomeen. Toimittaja keskustelee Sannan kanssa kohdassa 1.30.

13-vuotias tyttö on elänyt Isisin alueella viisi vuotta. Yle haastatteli häntä Al-Holin leirin liepeillä. Tyttö kertoo, että julkisuudessa on liikkunut väärää tietoa hänen tarinastaan.

Äärijärjestö Isisin alueelle viety nuori suomalaistyttö avioitui 13-vuotiaana, kertoo Yle. 13-vuotias tyttö kertoo olleensa hiljattain naimisissa, mutta tarkka-ampujan tappaneen hänen aviomiehensä kahden kuukauden jälkeen. Tytön äiti taas kiistää tytön olleen naimisissa.

Ylen mukaan jutussa "Sumeyaksi" kutsuttu tyttö vietiin Syyriaan tämän ollessa vasta toisella luokalla. Hän on julkisuudessa paljon esiintyneen "Sannan" tytär. Molemmat ovat nyt Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä.

Ylen mukaan Sumeyan muistikuvat Suomesta ovat hajanaisia. Sanna taas kertoo toivovansa voivansa palata tyttärensä kanssa Suomeen.

– Joo, todella haluan palata. Toivon, että me päästään takaisin normielämään: koulut, työt ja normaali arjen pyöritys Suomessa, Sanna kertoo Ylelle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen psykologi Ferdinand Garoff arvioi Ylelle, että Suomessa on hyvät valmiudet tukea ihmisiä, jotka ovat läpikäyneet vaikeita traumoja tai radikalisoituneet.

Suomi ei ole vielä linjannut, mitä se tekee al-Holin leirillä oleville naisille ja lapsille. 

Lue myös:

    Uusimmat