Yle: Poliisi aloitti esiselvityksen Kiuruveden hoivakodin koronakuolemista

Kiuruveden hoivakodissa 11 vanhusta on kuollut ja osa sairastaa yhä – omaiset eivät voi siirtää läheisiään hoivakodista pois 3:50
MTV Uutiset Live: Kiuruvedellä 11 vanhusta kuollut hoivakoti Kallionsydämessä

Itä-Suomen poliisi on aloittanut esiselvityksen Kiuruvedellä Pohjois-Savossa sijaitsevan hoivakodin koronaviruskuolemista, Yle kertoi keskiviikkona.

Hoivakoti Kallionsydämessä on kuollut koronaan 11 asukasta. Hoivakoti siirtyi Attendolta Ylä-Savon sote-kuntayhtymän vastuulle kiirastorstaina.

Esiselvityksen jälkeen poliisi päättää, aloitetaanko asiasta varsinainen esitutkinta. Itä-Suomen poliisista kerrottiin Ylelle, että poliisi tekee tiivistä yhteistyötä valvovan viranomaisen eli Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Ylen mukaan poliisille tullut esiselvitysilmoitus ei ole peräisin aluehallintovirastosta, mutta virasto pohtii myös rikosilmoituksen tekemistä.

–  Jos selvityksessä nousee esiin sellaisia seikkoja, avi voi tehdä rikosilmoituksen. Olemme sopineet, että tällaisessa tapauksessa asiaa harkitaan yhdessä Valviran kanssa, sanoi viraston johtaja Ulla Ahonen Ylelle.


Lue myös:

    Uusimmat