Yle: Kuntosaliketju Elixia uhkaa tehdä asiakkailleen huumetestejä

Elixia-kuntosaliketju on päivittänyt jäsenyysehtojaan. Uusien ehtojen mukaan jäsenten on pyydettäessä suostuttava huumetesteihin kuntosaleilla.

Suomen suurimpiin kuntosaliketjuihin kuuluva Elixia muuttaa jäsenyysehtojaan. Uusille jäsenille heti ja vanhoille asiakkaille toukokuun alussa voimaan tulevien ehtojen mukaan jäsenille voidaan tehdä huumetestejä, uutisoi Yle.

Jäsenehtojen Jäsenen velvollisuudet -kohdassa lukee seuraavasti:

"Jäsen sitoutuu olemaan käyttämättä huumausaineita tai suorituskykyä parantavia aineita. Elixialla on oikeus suorittaa satunnaisia ​​huumetestejä Elixia-keskuksissa, mikäli erityisiä ja painavia syitä testien tekemiseen ilmenee. Ennen huumetestin tekemistä Elixian keskuksissa olevilta jäseniltä pyydetään lupa testin tekemiseen.

Huumetesti tehdään hyväksytyn kolmannen osapuolen valvonnassa ja Jäsenen saatavilla olevassa erityisessä asiakirjassa kuvatun menettelyn mukaisesti."

Ehtoja päivitettiin tänään

Ehtoja on päivitetty tänään perjantaina. Ylen artikkelin mukaan ehdoissa luki aiemmin, että Elixia tekee kuntosaleillaan huumetestejä yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin kanssa. Nyt tieto on poistettu.

Testistä kieltäytymisen Elixia tulkitsee olennaiseksi rikkomukseksi, jonka perusteella jäsenyys voidaan jäädyttää tai irtisanoa välittömästi. Olennaisten rikkomusten luettelossa kohta kuvaillaan seuraavasti:

"Lausekkeen 4.1.2 mukaisten dopingin vastaisten säännösten rikkomus, mukaan lukien huumausainetestistä kieltäytyminen, mikäli Elixialla on perustellut syyt olettaa, että kieltäytyminen johtuu lausekkeen 4.1.2 mukaisen dopingin vastaisten sääntöjen rikkomuksesta."

Elixia-kuntosaliketjulla on lähes kolmekymmentä kuntosalia kaupungeissa eri puolilla Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat