Varkauden kerrostaloräjähdyksestä epäilty löytyi kuolleena asunnostaan – poliisilla käsitys räjähdyksen synnyintavasta

0:28
MTV Uutiset Live: Yksi ihminen on kuollut kerrostalossa sattuneessa räjähdyksessä Varkaudessa – tämä tiedetään nyt

Poliisin arvion mukaan rakennus on toistaiseksi asuinkelvoton. Varkauden kaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta.

Poliisi sai sunnuntaina kello 22.52 ilmoituksen rakennuspalosta Varkauden Kauppakadulla, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Poliisin mukaan asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui, löytyi yksi menehtynyt henkilö. Kyseessä oli poliisin mukaan toisen kerroksen asunto.

Virkavallalla on käsitys räjähdyksen alkulähteestä ja synnyintavasta, mutta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Vesa Koponen pitää tutkinnallisista syistä yksityiskohdat omana tietonaan.

Savon Sanomat kertoi myöhemmin, että poliisin mukaan räjähdystä ei ollut aiheutettu räjähdysaineilla eikä räjähdyksen syy ole myöskään butaanin käsittelyssä, mikä on aiemmin aiheuttanut Varkauden seudulla asuntoräjähdyksiä, kun butaania on käsitelty varomattomasti kannabisöljyn valmistamisen yhteydessä.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Tämänhetkisten tietojen mukaan räjähdykseen ei liity muita epäiltyjä kuin asunnosta menehtyneenä löytynyt, poliisi kertoo tiedotteessa.

– Ulkopuolisia epäiltyjä ei tässä vaiheessa ole, Koponen vahvistaa MTV:lle.

Parveke ja seinärakenteita sortui

Poliisi jatkaa vainajan henkilöllisyyden varmistamista ja tapahtumapaikkatutkintaa pelastuslaitoksen kanssa. Tutkinnanjohtaja ei tässä vaiheessa kommentoi mitään vainajaan liittyviä tietoja.

Räjähdyksen voimasta kolmikerroksisesta kerrostalosta sortui parveke ja seinärakenteita. Parvekkeet ovat sisäpihan puolella. 

Tiedotteen mukaan pelastuslaitos pelasti rakennuksesta neljä henkilöä, jotka kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi ja hoidettaviksi. Poliisin tietojen mukaan pelastetuilla ei ole vakavia tai pidempää sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Pelastettujen lisäksi rakennuksesta evakuoitiin kaikki tapahtumahetkellä paikalla olleet henkilöt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja