Varkaudessa kerrostalossa tapahtui räjähdys ja tulipalo – useita ihmisiä pelastettiin kerrostalosta nostolavalla

Yksi ihminen on kuollut kerrostalossa sattuneessa räjähdyksessä Varkaudessa – tämä tiedetään nyt 0:54
MTV Uutiset Live: Yksi ihminen on kuollut kerrostalossa sattuneessa räjähdyksessä Varkaudessa – tämä tiedetään nyt

Räjähdyksen mahdollista syytä ei ole vielä kommentoitu.

Varkauden keskustassa Kauppakadulla sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui myöhään sunnuntaina räjähdys ja siitä seurannut huoneistopalo, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että räjähdys tapahtui asunnon sisällä. Päivystävä palomestari ei kommentoinut STT:lle sitä, mikä asunnossa mahdollisesti räjähti tai mikä räjähdyksen aiheutti.

Vielä ei ole myöskään saatu vahvistusta mahdollisista kuolonuhreista tai siitä, oliko asunnossa ketään sisällä tapahtumahetkellä. Poliisi selvittää tapahtunutta.

– Tässä vaiheessa en ota kantaa siihen asiaan, meillä on vielä tutkinta ja raivaus käynnissä, kertoi päivystävä palomestari Timo Nyholm varhain maanantain vastaisena yönä.

Tapahtumien keskipisteessä ollut huoneisto tuhoutui palomestarin mukaan täysin. Räjähdyksen voimasta kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas.

Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Rakennuksesta pelastetut neljä ihmistä vietiin sairaalahoitoon savualtistumisen vuoksi.

Kukaan ei ollut vakavasti loukkaantunut. Kaikkiaan kerrostalossa oli yli 10 ihmistä, joista loput pääsivät rakennuksesta ulos omin toimin. Asukkaille on järjestetty tilapäismajoitus.

Sammutus- ja pelastustöihin osallistui 11 pelastustoimen yksikköä sekä 5 ensihoidon yksikköä. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Varkaudesta, Pieksämäeltä, Joroisista sekä Leppävirralta.

Tulipalosta ei ollut vaaraa tai savuhaittaa ympäristölle. Kauppakatu on avoinna liikenteelle, mutta kerrostalon sisäpiha on poliisin eristämä. Varsinaisissa sammutustöissä kului pari tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat