YK haluaa kieltää härkätaistelut lapsilta – "Alaikäisiä suojeltava äärimmäiseltä väkivallalta"

YK:n lapsen oikeuksien komitea on vedonnut Espanjaan, jotta se kieltäisi lasten osallistumisen härkätaisteluihin. YK:n mukaan lapsia on suojeltava härkätaisteluihin liittyviltä haitallisilta vaikutuksilta. Komitea on huolissaan siitä, millaisia vaikutuksia julmilla esityksillä voi olla alle 18-vuotiaisiin katsojiin. Asiasta kertoo The Guardian. 

Komitea suosittelee, että valtio kieltäisi alle 18-vuotiaiden lasten osallistumisen härkätaisteluihin katsojina. Se on myös huolissaan väkivallan määrästä Espanjan 55 härkätaistelukoulussa.

Eräs komitean jäsen sanoo, että härkätaistelu on äärimmäisen väkivaltaista, ja että lapsia on suojeltava tältä väkivallalta. 

– Toivomme, että Espanjan hallitus ja Espanjan autonomisten yhteisöjen hallitukset kieltävät lapset osallistumasta härkätaisteluihin, sanotaan komitean lausunnossa.

Espanjan valtuuskunta kertoi puolestaan komitealle harkitsevansa suosituksia.

Katalonian aluehallitus kielsi härkätaistelut noin 8 vuotta sitten, mutta Espanjan perustuslakituomioistuin kumosi kiellon vuonna 2016. Espanjan perustuslakituomioistuimen mukaan käytäntö on olennainen osa yhteistä kulttuuriperintöä.

Lapsen oikeuksien komitea ohjaa lapsen oikeuksien sopimuksen tulkintaa julkaisemalla yleiskommentteja. Komitea koostuu kahdeksastatoista asiantuntijasta, jotka sopimusvaltiot valitsevat kansalaistensa keskuudesta joka neljäs vuosi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja