Putinin panttivanki vai oikea huumerikollinen? Moskovassa pidätettiin yhdysvaltalaismies – 20 vuoden tuomio uhkaa

Robert Romanov Woodlandia uhkaa Venäjällä jopa 20 vuoden vankeustuomio.

Yhdysvaltalaismies on pidätetty ja asetettu kahden kuukauden tutkintavankeuteen Venäjällä huumausainerikoksista epäiltynä. Moskovalaisen tuomioistuimen mukaan miestä syytetään useista huumausaineisiin liittyvistä rikoksista.

Robert Romanov Woodland pidätettiin aiemmin tässä kuussa ja määrättiin tutkintavankeuteen lauantaina Moskovan Ostankinon käräjäoikeudessa.

Tutkintavankeus päättyy maaliskuun 5. päivänä.

Woodlandia syytetään huumeiden laittomasta hankkimisesta ja valmistamisesta sekä niiden varastoimisesta, kuljettamisesta ja käsittelystä. Miestä uhkaa jopa 20 vuoden vankeustuomio.

Useita yhdysvaltalaisia pidätetty Venäjällä

Venäjän viranomaiset ovat viime vuosina pidättäneet useita Yhdysvaltojen kansalaisia. Arvostelijoiden mukaan Moskova käyttää pidätettyjä "panttivankeina", joiden avulla se voi neuvotella Yhdysvalloissa vangittujen venäläisten vaihtamisesta.

Maiden välit ovat olleet äärimmäisen tulehtuneet Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022 ja länsimaiden asetettua pakotteita Venäjää vastaan sodan seurauksena.

Joulukuussa 2022 Venäjä vapautti koripallotähti Brittney Grinerin vastineeksi pahamaineisen venäläisen asekauppiaan Viktor Boutin vapauttamisesta Yhdysvalloissa. Katso video aiheesta!

Venäjällä vangittu koripalloilija Brittney Griner on vapautettu 1:02

Entinen Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas Paul Whelan sai Venäjällä 16 vuoden tuomion vakoilusta vuonna 2020. Hän oli ennen tuomiota puolitoista vuotta pidätettynä. Whelan on kiistänyt syytökset.

Viime maaliskuun lopulla Venäjällä pidätettiin myös Wall Street Journalin toimittaja Evan Gershkovich, josta tuli ensimmäinen sitten Neuvostoliiton aikojen vakoilusta syytetty ja pidätetty länsimainen toimittaja. Sekä Gershkovich että Wall Street Journal ovat kiistäneet vakoilusyytökset ja vaatineet Venäjää vapauttamaan Gershkovichin välittömästi.

Lue myös:

    Uusimmat