Mainos

Yhdysvaltain demokraatit yrittävät toipua Edwardsin seksiskandaalista

Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen entisen presidenttiehdokkaan ja entisen senaattorin John Edwardsin seksiskandaali ei olisi voinut paljastua pahempaan aikaan. Vaalitaistelu alkaa olla kuumimmillaan ja puoluekokoukset häämöttävät vain parin viikon päässä. Selkkaukseen liittyy myös taloussotkuja.

Edwards joutui tunnustamaan että, että hänellä on ollut avioliiton ulkopuolinen suhde 42-vuotiaaseen kampanjatyöntekijäänsä Rielle Hunteriin. Seksisuhteesta oli huhuttu jo pitkään juorulehdissä, mutta Edwards oli kiistänyt huhut toistuvasti "naurettavina valheina".

-Olen yksin vastuussa siitä, Edwards tunnusti eilen illalla ABC-kanavan Nightline-ohjelmassa.

Hän myönsi, että suhde alkoi vuonna 2006 ja että hän on kertonut siitä kaiken vaimolleen. Edwards vakuuttaa myös, että suhde oli jo ohi, kun hänen vaimonsa uusiutunut ja parantumaton rintasyöpä havaittiin viime syksynä.

-Hän oli vihainen, hän oli raivoissaan, Edwards kuvaili vaimonsa Elizabethin reaktiota.

Edwards kiistää kuitenkin kiivaina vellovat huhut siitä, että Hunterin helmikuussa syntynyt lapsi olisi hänen. Hän ei ole teettänyt isyystestiä, mutta sanoo olevansa valmis siihen. Eräs Edwardsin kampanjan toinen työntekijä on sanonut olevansa lapsen isä.

Skandaali ei välttämättä pääty tähän, sillä on yhä epäselvää, kuka on maksanut Hunterille ja hänen videoyhtiölleen yli 114 000 dollaria Edwardsin kampanjarahastosta vuosien 2006 ja 2007 aikana.

Poliittinen ura lopussa

Demokraattien esivaalista tammikuun lopussa luopunut Edwards on asettunut näkyvästi kannattamaan senaattori Barack Obamaa. Edwardsille oli varattu myös iso rooli Denverin puoluekokouksessa. Nyt suunnitelmat ovat muuttuneet.

Puoluekokouksessa ehdokkaaksi virallisesti nimitettävä Obama tuntuu pitävän Edwardsin vetäytymistä Denveristä hyvänä ajatuksena.

-Tämä on heille vaikeaa ja kipeää aikaa ja ymmärrän, jos heidän on käytävä läpi toipumisprosessi, hän kommentoi lyhyesti.

Edwardsin syöksykierre demokraattipuolueen kärkipaikalta pohjalle on raju. Häntä oli väläytelty jopa Obaman varapresidenttiehdokkaaksi ja ministeriksi. Tosin Obaman itsensä mukaan Edwards ei ole ollut koskaan hänen listoillaan.

Edwards, 55, on ollut naimisissa Elizabeth-vaimonsa kanssa vuodesta 1977, ja pariskunnalla on kolme lasta. Heidän vanhin lapsensa Wade menehtyi vuonna 1996 auto-onnettomuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.